Blog Divadla

100. REPRÍZA BALADY PRO BANDITU

V pátek 3. listopadu jste měli přesně stou možnost, kdy jste mohli vidět všemi oblíbenou Baladu pro banditu. Možná si říkáte, že číslo 100 není pro žádnou inscenaci až tak výjimečné, věřte ale, že opak je pravdou. Ne každému představení, v jakémkoli divadle, se poštěstí, aby se takto dlouho těšilo neutuchající divácké přízni. A my jsme proto moc rádi, že právě naše Balada má to štěstí, že si získala tolik nadšených diváků, díky kterým mohla tuto krásně kulatou reprízu oslavit.

Muzikálová adaptace knihy Ivana Olbrachta byla poprvé uvedena v sedmdesátých letech minulého století na prknech brněnského Divadla Na provázku. V hlavních rolích se představili Miroslav Donutil a Iva Bittová a už tehdy slavil jejich koločavský příběh velký úspěch. Od té doby byla inscenována i v dalších divadlech a v prosinci 2014 se dostala také do našeho divadla v Příbrami. V režii Milana Schejbala jako hlavní duo září Anička Fixová v roli Eržiky a hostující Pavel Batěk, kterého si všichni jako Nikolu nepochybně zamilovali. Nesmíme ale zapomínat ani na ostatní herce a naši kapelu, bez nichž by Balada nikdy nebyla taková, jakou ji známe. Mimochodem, pokud patříte k jejím pravidelným návštěvníkům, všimli jste si, že v podle aktuální alternace nám v příběhu přibyla i jedna nová postava?

Naši Baladu pro banditu uvádíme tedy už skoro devět let. Za tuto dobu se s ním náš soubor podíval do všech možných koutů republiky, kde se setkal s neméně nadšeným publikem, jako je to příbramské. Nicméně hrát Baladu pro ty domácí diváky je přeci jen o maličko veselejší – obzvláště když víme, že někteří z diváků si představení natolik zamilovali, že z příbramských repríz navštívili možná úplně všechny.

Jsme rádi, že jste si Baladu oblíbili a že jsme společně s vámi mohli její stou reprízu oslavit vyprodaným hledištěm. Přejeme jí, aby si o ní ještě hodně dlouho krákali všichni příbramští havrani a aby se dočkala minimálně další stovky!

K.

 

Přihlášení Mobilní menu