Stará Blažková

Prach a broky vyprodaly příbramské kino

Příbramští diváci se v sobotu 23. ledna dočkali premiéry loupežnického filmu Prach a broky. Tento amatérský film rožmitálského spolku Rosenthal, ve kterém ožívají nejznámější fiktivní i skuteční loupežníci, vyprodal pražská kina jako Lucerna či Aero a slaví úspěchy po celé republice. V Příbrami byl zájem o premiéru obrovský a kapacita kina byla obsazena již den před projekcí.

Premiéry v Rožmitále, Praze, Plzni a Březnici byly vždy zahájeny atraktivním předprogramem, nebylo tomu jinak ani v Příbrami, kde se diváci, poté co byli oloupeni (prý aby bylo na pronájem kina), mohli od bratrů Peštových, tvůrců filmu, a několika hlavních postav dozvědět nějaké ty zajímavosti z natáčení.

Po samotném filmu se roztleskalo 397 párů rukou, a vzdalo tak poctu štábu a speciálně režisérovi Šimonu Peštovi, který prací na filmu strávil více než dva roky života.

Ti, kdo film neviděli, nemusí mít strach. Pro velký zájem se příbramské kino rozhodlo film reprízovat v úterý 16. února od 19.00 hodin. Mediálním partnerem projekce je, stejně jako u premiéry, Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou.

Přihlášení Mobilní menu