Stará Blažková

Ahoj, David Copperfield! Ahoj, Libor Jeník!

Že Libor Jeník poletí do Ameriky točit reklamu s Davidem Copperfieldem, jsem věděla. Jakpak by ne! Vždyť Libor patří do party Budžesáků, kteří jsou mi opravdu nakloněni, a informace se ke mně dostávají s předstihem. Reklama, která právě běží v televizi, je na pivo Gambrinus.

Libore, jak jsi se k této příležitosti dostal?
Úplně náhodou. Produkce se mi ozvala sama. Zavolali asi šest dní před odletem.

To jsi věřil telefonátu, že letíš do Las Vegas? Já bych si myslela, že si ze mě chce nějaký kamarád vystřelit…
Zavolal mi nějaký David z produkce, jestli mám na konci dubna čas, že jde o reklamu, a že je to tajné, že mi k tomu nemůže nic říct. Tak jsem řekl, že mám představení, ale že by to snad šlo nějak udělat. A pořád jsem se ptal, o co jde. No a on mi pak prozradil, že to není tady, ale v Americe v Las Vegas.

To by mi snad vypadly falešný zuby…
Já jsem si říkal, jasně Las Vegas, to víš, že jo! Ale on si se mnou chtěl hned ten den dát schůzku. Já byl od toho místa kousek, ale říkám mu, že mám zkoušku a že to už nestíhám. Aby zítra přišel za mnou.

No, na takovou nabídku, jsi byl dost frajer…
Já jsem tomu nevěřil. Letět se mělo šestadvacátého a ten telefonát byl dvacátého. Ale fakt druhý den za mnou přišel.

A Ty jsi ho znal?
Byl v produkci, když jsem s Kohákem točil takovou blbinku o fotbale na internet. Ale neznal jsem se s ním. Jenom jsme se na place pozdravili. On mi původně neřekl, že se jedná o Copperfielda. Jenom, že je to tajný projekt, k výročí Gambrinusu, a že by tam potřebovali nějakého bodrého týpka.

A to si byl jediný adept?
Nebyl. Já jsem jim spíš zbyl (smích). Připravovalo se to dlouho dopředu a na tu roli byl konkurs. Vybrali šest herců. Z toho byl jeden favoritem, ale pořád se jim nezdál. A tak si vzpomněl na mě. Když za mnou přijel, tak jsem trochu zašaškoval, něco jsem řekl, on si mě natočil na mobil a odjel. A večer mi volal, že to platí. Já jsem v tom termínu měl hrát pohádku ve Zlíně. Nejdřív to byl velký problém, ale pak mi paní Jurištová vyšla vstříc.

Takže to vyšlo, během pár dnů jsi letěl, a to jenom proto, že si na Tebe někdo vzpomněl. No, dost dobrý.

Krásný výhled z hotelu.

Jaký jsi měl první dojem z Copperfielda?
Byl jsem trochu rozpačitej. Pamatoval jsem si ho jako kluk. Byl to vysloveně elegán s charismatem. Z auta vystoupil takový přihrblý člověk… Nejdřív jsem si říkal, že je to nějaký fóreček, že tohle přece není Copperfield! No, je mu už přes šedesát, ale pohled a úsměv má stejný. 

Jak dlouho se točilo?
Celou noc. Copperfield byl připravený, je to profesionál. Mnohokrát se to opakovalo. Ale především technické věci. Pohled kamery z různých úhlů, aby se ubrus zavlnil, tak jak má, a podobně. No, a když dotočil, tak jsem přišel já, myslím, že do té doby nevěděl, že tam nebude sám. Šli jsme se představit, což proběhlo následujícím způsobem: Hi, David Copperfield. Hi, Libor Jeník.

Kde jste tu reklamu točili?
Na střeše domu Hunters. To jsou všechno podniky, kde jsou jenom kasina a hrací automaty. Tenhle dům je vyhlášen tím, že tam obsluhují jenom ženy. Jak krupiérky, tak barmanky.

Byl jsi v kasinu?
Tam jsi v kasinu pořád. Foyer hotelu je kasino. Chodí tam i děti. Pozorují, nebo si i zkusí jednou páčkou automat. Tam to nikdo neřeší.

Dobře v kasinu jsi byl, ale vsadil sis?
V
sadil, dvacet dolarů. Za dvě minuty byly pryč.

Takže s Copperfieldem jsi se viděl, jen když jste si „předávali“ plac na točení?
On nás potom pozval na svoje přestavení. V Las Vegas má čtyři dny v týdnu své kouzelnické představení. Je tam opravdu velká hvězda.

Jak se Ti to líbilo?
Je to samozřejmě zážitek. I když trochu jsem zklamanej byl. Ale já jsem tam šel s obrovským očekáváním. Což byla chyba. Předváděl kouzla z devadesátých let. I ta choreografie byla stejná. Ale o tom to asi je. Lidi chodí na toho Copperfielda, kterého znají řadu let z televize. Já tím nechci říct, že by to bylo špatný. Některá kouzla mě překvapila. Například, když přišel mezi lidi, z papírového kapesníku udělal kuličku, která létala kolem něho. On z té kuličky potom udělal papírovou růži. Ze spodu ji zapálil zapalovačem a ona se proměnila v živou růži, kterou tam potom věnoval divačce. A ta kouzla předváděl mezi diváky. Takže lidi se mu dívali vysloveně pod ruce. Takže zážitek to byl. Kdy uvidíš naživo Copperfielda, že jo? Potom nás ještě pozval do zákulisí, ale tam jsme se jenom rozloučili a dali jsme mu Gambrinus (smích).

Předpokládám, že jsi jel z Las Vegas s narvaným kufrem. Teď budeš kupovat novou vilu s bazénem a celá rodina pojedete alespoň na měsíc do Karibiku…
Předpokládáš dobře (smích). Naprosto přesně.

Kromě toho „balíku“, přivezl sis ještě něco jiného?
No, naučil mě dvě kouzla a teď tady budu s nimi vystupovat.

No to je dobrý!!! Kdo může říct, že umí kouzla od Copperfielda?
(smích) Hele, Blažková, Ty už opravdu blbneš…

No, tak dobře, skočila jsem Ti na lep. A je pravda, že od lidí z Budžesácké party nemůžu čekat nic serózního… (neboj, nezůstanu Ti nic dlužna).

Přihlášení Mobilní menu