Stará Blažková

Americké spirituály zazní v Déčku

Po dvou letech se do D-klubu vrací vokální skupina Let´s Go.

Zpívají americké spirituály bez doprovodu nástrojů ve formě a capella. Tyto tradiční písně amerických černochů jsou dodnes nejen inspirací pro veškerou populární hudbu, ale i nadále přinášejí poselství víry a naděje.

Většinou sólových partů zní hlas Lee Andrew Davisona z Oklahomy (USA), který svými improvizacemi, barvou hlasu a temperamentem propůjčuje skupině Let’s Go! originální nezaměnitelný „sound“ a umocňuje výslednou přesvědčivost programu souboru. Je také aktivní a dobře známý na jazzové scéně.
V současné sestavě zajišťuje basovou a rytmickou oporu Olda Zeman – zkušený zpěvák a kytarista z Příbrami. Většinu harmonických hlasů obstarávají altistka Veronika Mannová, kterou alternuje Irena Vlasáková. Tenorový zpěvák Tomáš Ludvíček, který je známý ještě z řady jiných skupin, se kterými spolupracuje – Fine Gospel Time, bluegrassoví Brzdaři z Kutné Hory či polovina originálního dua T’N’T.
Za aranžemi a celým konceptem skupiny stojí kapelník Marek Šlechta.

Let´s Go už má za sebou řadu ocenění a  účasti na festivalech. Velkým oceněním bylo druhé místo na Vienna International Choral Festivalu v prosinci 2013. Dalšími mezinárodními zkušenostmi byla vystoupení na festivalech v roce 2015 – mezinárodní sborový festival London Sangerstevne 2015 a několik pouličních festivalů v Jižní Itálii. Let´s Go! pomáhá zviditelňovat oblast lidských práv účastí na kampani Let Freedom Ring připomínající slavný projev M.L.Kinga „I´ve got a Dream“ a účastí na oslavách 600 výročí M. J. Husa (hlavní hudební program na Staroměstském náměstí společně se Spirituál Kvintetem).

Pravidelně vystupuje během Noci kostelů, festivalu Duchovní hudby v Praze u sv. Mikuláše a dalších festivalů v ČR – v roce 2014 na Hudebním festivalu Antonína Dvořáka v Příbrami, v roce 2015 na festivalu Slezská lilie 2015 v Ostravě, Náměšť Festu v Náměšti nad Oslavou, Vltava International Choir Festivalu, Letní tóny Duchcova (2016).

No, a v příbramském D-klubu si je můžete poslechnout 7. dubna od 19 hod. Vstupenky jsou už v prodeji přímo v Déčku.

 

Přihlášení Mobilní menu