Stará Blažková

Balada pro banditu oslavila padesátku

50. repríza Balady pro banditu je za námi. A bylo to krásné…

Ještě než zazněly první tóny, přivítal diváky umělecký šéf a režisér této inscenace Milan Schejbal. Poděkoval všem, kteří se na Baladě podílejí, ale především divákům, protože právě oni umožnili odehrát 50 repríz a s úsměvem je ubezpečil, že derniéra se nechystá.

A pak už to začalo. Neumím to přesně vyjádřit, ale Balada má v sobě takový zvláštní náboj. I když jsem ji viděla několikrát, vždycky mě dostane. Má hodně silných okamžiků… třeba když Ivanka Krmíčková, v červené sukni a bosých nohách, utíná Nikolovi život… To je fakt síla… A o písničkách ani nemluvě. V průběhu hry jsem si vzpomněla na slova Aničky Fixové, že Baladu hrají s radostí, a že doufá, že ta energie je cítit. Aničko, i vy ostatní – opravdu je. A bezvadně ji přenášíte mezi diváky.
50. reprízou jsem byla nadšena, a aniž bych se ptala ostatních diváků, vím, že i oni. Dali to patřičně najevo. Skandující a nadšený potlesk ve stoje trval hodně dlouho. A diváci zůstali stát i během přídavku.

Kromě květin, dostali herci i dort. Už několikrát jsem psala, jak jsou lidé v divadle šikovní. Tento, v domácí kuchyni, upekla rekvizitářka Lucka Černá.

Padesátka je odehrána, ale čekají nás další. A s blížícím létem vyráží Balada opět do terénu. A já si v této souvislosti nemohu odpustit připomenout reportáž z prvního uvedení v Lesním divadle Skalka.
https://www.youtube.com/watch?v=g6rlOouu9L4

 

Přihlášení Mobilní menu