Stará Blažková

Beruško, půjč mi jednu tečku!

Teta Agáta zahájila druhý ročník Karnevalového mejdanu. Jak hned v úvodu řekla, Uličnice, které jí pomáhaly vloni, moc zlobily, tak je vyměnila za nové kamarády. A našla je v lese a na louce. Do Estráďáku přivedla mravence, Ferdu, Berušku a brouka Pytlíka.

Mravenečkové byli pilní a Ferda byl úžasnej. Pracovitej, chytrej, akorát se pořád točil kolem Berušky. Ta byla sice krásná, ale tak trochu fiflenka. A když Ferdu odmítla, zahrála jí paní Motýlová (to byla skvělá dýdžejka) písničku Nafrněná. To Agáta vyzvání k tanci od Pytlíka přijala. A když jí Ferda galantně zavazoval střevíček, byla blahem bez sebe.

A všichni lidé z divadla zkonstatovali, že děti měly úžasné kostýmy. Maminky mají fantazii. Fotek je opravdu hodně, tak jsem vybírala namátkou.

Žabka a ptáček byli asi nejmladšími okostýmovanými návštěvníky.

Hodně se tancovalo – Nejlepší je Ferda, Beruška… ta měla největší úspěch, tak se během odpoledne hrála 3x. A děti tanec úplně skvěle zvládaly. Nutno říct, že i některé maminky.

Potom Beruška tanečníky odměnila čokoládovými beruškami.

Kdo je hodně nebezpečný pro mravence a broučky na dvoře? No, přece slepice. A jak se takové slepici bránit? Ferda udělal kurs obrany. Ale trochu to přehnal s aktivitou. Polámaný Ferda některé děti vyděsil. Měly o něj opravdový strach. Pohotová paní Motýlová hned začala hrát písničku Polámal se mraveneček… A mravenci se samozřejmě hned seběhli a milého Ferdu odnesli. Akorát nechápu proč za bar. …Zavolali na barmanky …. a ty pofoukaly na bolístku, pohladily po čele a hop, zdravý mraveneček, znovu skáče vesele!

A všude byly bubliny a všude byly bonbóny …

Také se tancoval takový nezvyklý tanec. Agáta se začala navážet do mravenců, že nejsou dostatečně pilní, a tak… Ti se naštvali, vběhli na jeviště, něco pošeptali paní Motýlové, která spustila písničku o tom, jak straší teta Agáta Agáta teta Agáta, byla příliš bohatá a ke všem lakomá. Řeknu tetě Agátě Agátě tetě Agátě nech už toho proklatě, kdo tohle trpět má… Agáta byla rozčílená a pohoršená: „Do boudy vlez i hlídací pes? Přede mnou?!“ Mravenci na Agátino rozčílení nedbali a svými boky a zadečky pěkně v rytmu do Agáty naráželi, takže ta byla občas nucená udělat pohyb, co tanec trochu připomínalo. Co dělá na té podlaze??? To jí mravenci tak naštvali, že vzteky sebou práskla na zem a kope nožičkama? Nebo je tak unavená, jako byl Ferda? Ale to má smůlu. Agátu mravenci k baru neodnesou. Nebo je to styl nějakého alternativního tance? Nevím. Nakonec se Agáta uklidnila a šla mezi děti úplně normálně tancovat.

Brouk Pytlík byl šikovný a uměl kouzlit. A na to kouzlení potřeboval děti. Ostatní s napětím čekaly, jestli se kouzlo povede.

Pytlík také organizoval řadu soutěží. Mně se moc líbila taková vyřazovací štafeta. Zapojily se do ní všechny děti. Ty dostaly do rukou plyšáky a začala hrát muzika. Jakmile přestala, z kola musel odejít ten, kdo měl plyšáka zrovna v ruce. Byla to sranda a pořádný fofr. Vítězové samozřejmě dostali ceny, ale i ostatní nepřišli zkrátka. Kromě bonbónů dostali všichni třeba tyto mravence z překližky.

Na karnevalu by měly být i balónky. Ale na sále žádné nebyly. Až když mravenci vyběhli na galerii, zvedly děti oči. Ale to už balónky lítaly dolů. Ale to s balónkama nebyl konec. Pytlík, Ferda i paní Motýlová dělali dětem z balónků zvířátka, meče, kytky a nevím co ještě dalšího… Malý Ferda má asi v ruce žirafu…

Děti neodcházely domů s prázdnou. Všechny si odnesly dáreček. A mohly si i vybrat.

A je konec. Loučí se brouk Pytlík, Beruška, Ferda, mravenečci a Agáta. A příští rok se divadelníci těší nashledanou!

 

Přihlášení Mobilní menu