Stará Blažková

Bezefšeho – kapela nespoutaná žánry

Jako návštěvníci příbramského divadla určitě znáte Petra Beleše. Na našich divadelních prknech je jako doma, je i členem herecké kapely Los Trumberos. A taky je členem kapely Bezefšeho, která vystoupí 27. března v D-klubu.

Toto energické uskupení se na hudební scéně pohybuje od roku 1998. Repertoár kapely překračuje hranici mnoha žánrů. Basa, bicí a elektrická kytara značí lehce funkový základ, akustická kytara a vokály odkrývají folkové kořeny, dechová sekce zdobí a vytváří swingující postupy, tahací harmonika čili zednické piano přináší kapele přízvuk šansonu či přímo šramlu. To vše dohromady jako dobře namazaný stroj vytváří jedinečný zvuk, který dokáže měnit barvy s každou skladbou a nedává tak sebemenší prostor pro znudění posluchače.
Hrají ve složení:
Radka Truhlářová – zpěv
Hanka Jansová – zpěv, akordeon
Štěpánka Šediváková – saxofon
Petr Beleš – kytara, zpěv
Jan Noha – bicí, zpěv
Michal Miklánek – basa, zpěv

 

Bezefšeho je spolek lidí, které spojuje láska k muzice, radost ze společné práce, nadšení pro hraní v hektické kapele a v neposlední řadě přátelské soužití všech členů, které ji drží pospolu v dobách dobrých i ne tolik dobrých.Konečné provedení úprav písní je do jisté míry ovlivněno uměleckou nekázní členů…

Jsou držitelé Porty 2003, 2004.

https://www.youtube.com/watch?v=q6j_M1y3ecU

 

Přihlášení Mobilní menu