Stará Blažková

Blesková soutěž: ať žije fantazie!

V bleskové soutěži jsem vám předložila tři fotografie, které jsem nazvala: Záchranářský člun, Vodovody a kanalizace, s. r. o. a Ropovod Družba.

Dopředu jsem upozorňovala, že pravdu znát nemůžete a vyzvala vás, abyste poslali nějaká vtipná vysvětlení, co mají tyto fotografie společného.
No a teď kápnu božskou: zapojovat fantazii není jednoduché, takže jsem příliš dopisů nečekala.  A navíc, na odpověď byla hrozně krátká doba, zhruba den a půl. Kolik lidí se za tuto dobu podívá na moje stránky? No, popravdě jsem si přála, aby přišel alespoň jeden dopis.

No jo, ale vy jste překvapili!!!!! Fantazii zapojili a komentáře poslali. Nestačila jsem se divit. Ale jak vybrat ten jeden jediný, který vyhraje? Přiznávám, že já jsem to nedokázala. A tak zasedla odborná porota ve složení: ředitel Petr Bednář, jeho zástupkyně Anna Čiperová a vedoucí obchodního oddělení Hana Kratochvílová. Jeden by řekl, že v lichém počtu musí být rozhodnuto raz, dva. Ale nebylo. Dohadovali se se smíchem dost dlouho. A nedohodli se!! Teda dohodli… jednu odpověď prý vybrat nemůžou, tak vybrali čtyři!!!!

Takže blahopřeji Jakubovi Sobotkovi: Tak to vypadá, že se pan prezident Miloš stěhuje do Příbrami a jeho oblíbené náčiní má již ve sklepení některého z  místních sklípků přichystáno… 🙂

A také Michaele Ječmenové: V Příbrami se stala havárie, prasklo potrubí ropovodu Družba. Příbramští hasiči na člunu hodili záchranné lano zaměstnancům Vodovodů a kanalizací s. r. o. a společnými silami se jim podařilo nehodu neprodleně zvrátit a odstranit. A zachránili tím naše krásné město.  

Také se bavíte? Tak pokračuji. Blahopřeji i Bedřišce Vajnerové: Otázka: Co mají tyto fotografie společného? Odpověď: Autora.

A posledním výhercem je Lucie Jeníčková:  Jako první mě při pohledu na ropovod a vodovod napadl vtip: „Pepíčku, to potrubí se jmenuje ropovod“, vysvětluje chlapci otec,“ale žádná voda v něm není…“.
Nebo „při povodních může být Chuck Norris použit jako záchranný člun.“
Vysvětlení, co mají společného:
Možná hasiče.
Všechno vynalezli lidé.
Když prasknou (člun, ropovod i vodovod), člověku jde o život a je jednoduše v loji.
Mají užívání spojené s kapalinou (člun na vodě, ve vodovodu voda, v ropovodu ropa).
Nejde na nich udělat uzel!

Tak jdu s pravdou ven. Jednotlivé snímky ukážu v tom pravém prostředí.

Tak to je nová scéna připravované premiéry Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Zdá se vám to na Shakespeara podivné? Tuto scénu navrhovala moje oblíbená Agnieszka Pátá-Oldak. Myslím, že v konečném kontextu hry bude výborná. To je to samé, jako kdybych si před premiérou vyfotila lešení z Balady pro banditu. A jak tam potom výborně zapadlo!

Jakub, Michaela, Bedřiška i Lucie vyhrávají samozřejmě po dvou vstupenkách na tuto premiéru.

No a pokud vás zajímá, co jsem ještě v zákulisí vyfotila, tak si přečtěte další článek.

 

Přihlášení Mobilní menu