Stará Blažková

Blue Condition to rozbalí v Déčku

Na podzim vystupovala v D-klubu kapela Bernard Blues Band z Karlových Varů. A protože měla velký úspěch, pozvala Anna Čiperová další karlovarskou kapelu Blue Condition, která vznikla v roce 1997. Svůj název si zvolila  podle nálady jedné ze skladeb Gingera Bakera (bubeníka legendárních Cream) z roku 1968, paradoxně korespondující s pocity společnosti konce tisíciletí.

Tato bluesová formace pravidelně vystupuje v mnoha jazzových i rockových klubech a na jazzových festivalech, kde hrála po boku českých i evropských hudebníků (např. Blues Band Luboše Andršta nebo Big Heads Michala Pavlíčka).

Styl skupiny vychází z tzv. Chicagského blues (reprezentovaného např. Muddy Watersem, Willie Dixonem nebo Jimmy Rodgersem), které je oproti blues z amerického jihu rychlejší a agresivnější. Repertoár se rozšiřuje i o skladby Raye Charlese, Jimmyho Hendrixe, Van Morrissona, a je doplňován i o jazzové standardy (Lionel Hampton, Billie Holiday), které kapela hraje se svým rockovým drajvem.

Cílem kapely není vydávat stohy disků, ale prezentovat muziku, kterou hraje v jakémkoli prostředí. Hmmm, tak asi proto jedou až do Příbrami… No každopádně, pokud máte tento styl muziky rádi, tak si poznamenejte – 18. březen, D-klub.

 Malá ukázka: BC 1
                           BC2
Přihlášení Mobilní menu