Stará Blažková

Celé divadlo patřilo dětem!

Divadlo opět po roce patřilo dětem. I když, jak ukazovala upoutávka, musely si ho děti, trochu pod nátlakem, u pana ředitele vydobýt. U dětského dne vždy záleží na počasí. Letos bylo jako vymalované, prostě azuro. Bylo tak teplo, že mi bylo trochu líto klaunů a kouzelnice Elvíry v jejich saténových ohozech.
Na druhou stranu, nabitý program a počasí přilákalo rekordní počet návštěvníků – okolo 5 000.

Defilé příbramských mažoretek, kouzelnice Elvíra a klauni, vítali hned ráno okolo 9 hodiny, první návštěvníky. Dokonce přibyl jeden klaun. Jmenoval se Hugo. Trochu starší než naši, ale šikovný. Elvíra od něho dostala kytku, udělanou z balónků.

A Hugo s paní Hugovou měli nejen klaunská vystoupení, ale zvířátka a květiny z balónků dělali po celý den.

Kouzelnice Elvíra samozřejmě kouzlila. A šlo jí to tak, že i Hugo zíral…

Asi každé dítě vyzkoušelo kolotoče a skluzavky a skákadla a míčky …

Vojenská technika, ať ta historická nebo novodobá, přitahovala zejména kluky.  Ale ne, že by se jí holky úplně vyhýbaly.

Parádičky – lakování nehtů, třpytkové tetování, malování na obličej přitahovaly zejména holky. Ale rozhodně kluci se jim také nevyhýbali. Teda až na to lakování nehtů. A všimněte si, kdo maluje dětem obličeje… No, a pak, že jenom botičky!

Stolní hokej hojně využívali i rodiče. Nebo také mužstvo Spidermanů. To byly panečku, bitky!

A kdo má rád adrenalin, tak si také přišel na své. Takové slaňování z oken estrádního sálu, to je panečku zážitek. A co teprve hodně zvláštní trampolína. Na ní se dali dělat věci!!

A to rozhodně není všechno. Novinka letošního roku taky stála za to! A taky to byl adrenalin!

A ještě jedna novinka. Vypadalo to jednoduše, ale přejít přes napevno umístěné míče z jedné strany na druhou, rozhodně jednoduché nebylo.

Estrádní sál patřil celý den mažoretkám, aerobiku i společenským tancům.

Jede, jede mašinkáááá… A nejen ta motorová, ale i na lidský pohon. A pan ředitel je lokomotiva? Hmm…

Koně obdivovaly všechny děti. A ani mrňousové se jich nebáli.

Pokud už jste byli unavení, tak stačilo jít do kina nebo do divadla. Na malé scéně se pro větší děti dvakrát hrál Tajemný hrad v Karpatech.

Na velké scéně malé děti okouzlil Ferda mravenec. A bodejď by ne? Udělal Berušce vozík, opravil rádio a vůbec nikoho se nebál.

Začali už děti pomalu zlobit? Není nic jednoduššího. Šup s nimi do pekla!

A psi také byli. Letos s nimi přijeli psovodi Hasičského sboru Příbram. A byli to pořádní šikulové. Teda psi… ale vlastně i psovodi.

A pak došlo na silnici k pořádně ošklivé bouračce. Hasiči se nemohli dostat do auta, tak museli stříhat plech, aby se dostali k řidiči. A to už byla na místě záchranka, která se pokoušela řidiče oživit. A když už to vypadalo, že vše dobře dopadlo, auto nakonec vybuchlo a začalo hořet! Vyvalit se hustý černý dým, který musel být vidět hodně daleko. Tímto všechny, kdo ho viděli, ubezpečuji, že divadlo stále stojí. A ostatně v pořádku jsou úplně všichni – byla to jenom demonstračka!

Výbornou atmosféru vytvářela i skupina Pepeto. A když spustili písničky z pohádek, tak se všichni pustili do tance.

Musím říct, že všichni návštěvníci si pochvalovali. A několikrát jsem zaslechla, že rozhodně všechno nestačili. A to jsem nestačila ani já. Předkládám vám jenom výsek tohoto dne. Bylo toho daleko, daleko víc!

Tak ahóóój. A příští rok zase přijďte. Z fotky je jasné za kým a kam…

Přihlášení Mobilní menu