Stará Blažková

Chaplinovy děti rozesmály Déčko

Chaplinovy děti aneb Grotesky z velkoměsta. S tímto představením vystoupili v Déčku studenti herectví a režie pražské DAMU. A i když pochybovali, jestli to na tak malém jevišti dají, tak dali! A výborně.

Ve scénce nazvané Restaurant Grant se dvě návštěvnice pokusily svést i jednoho diváka, a zrovna si vybraly profesora Tomáše Bílka, který vede Malé svatohorské divadélko. Takže bezvadně „zahrál“ naprosté zděšení a dokonce se před nimi pokřižoval. Za výbuchu smíchu publika, návštěvnice restaurace usoudily, že je gay.

Následovaly scénky Kráva, Sladké prachy, Posměváček a Rendez-vous. A samozřejmě, žádné grotesky se neobejdou bez klavírního doprovodu.

Já jsem v pozvánce na toto představení psala, že si bez nadsázky myslím, že Chaplinovy děti, jsou vhodné opravdu pro každého. A to se vyplnilo. Smálo se celé Déčko. Účinkující se po odlíčení vrátili do klubu posedět a měla jsem možnost vidět, jak za nimi diváci chodí a chválí.
Dokonce jsem párkrát vyslechla, že si mysleli, že jdou na nějakou pitomost nebo přišli pouze ze zvědavosti a nakonec byli nadšení (slyšela jsem to pouze od mužů, ženy zřejmě věděly na co jdou).

No a pak jsem si taky všimla, že Čiperka (zástupkyně Čiperová, stejně jí tak oslovuje celé divadlo) živě diskutuje s režisérem Janem Holcem a pianistou Jenem Hovorkou. „Probírali jsme možnosti další spolupráce. A to jak divadelní, tak koncertní. Nechci být konkrétní, protože vše je zatím ve stádiu ústních domluv. Ale pokud naše společné plány vyjdou, a já doufám že ano, tak obě akce budou ještě do začátku prázdnin.“ 

A jestli vyšly se dozvíte, pokud budete číst moje webovky! 🙂

Přihlášení Mobilní menu