Stará Blažková

Co pamatuje stará Blažková

Je pátek 20. března a divadlo pro vás připravilo další internetovou premiéru z cyklu „Co pamatuje stará Blažková“. To opravdu není můj výmysl. To je oficiálně schválený název. No je fakt, že toho pamatuju hodně. Dnes si dáme Přelet nad kukaččím hnízdem.

Já vím, není to nic veselého a já si dobře pamatuji (taky), jak jsem byla rozpačitá, když se tento titul objevil v dramaturgickém plánu. Byl rok 2007 a diváci vyžadovali komedie a tohle se celé odehrává v psychiatrické léčebně. Navíc hodně lidí zná Formanův film, a když se řekne Přelet nad kukaččím hnízdem, tak všichni vidí Jacka Nicholsona. A divadlo má Filipa Blažka (v té době jsem ho pořád ještě měla zafixovaného jako blonďatého prince).
A všechno bylo jinak. Hned po premiéře jsem šla před Milanem Schejbalem smeknout pomyslný klobouk. Myslím si, že do dnešní doby, to je moje nejoblíbenější inscenace příbramského divadla. A Filip Blažek byl za roli Randla nominován na Cenu Thálie! Už si samozřejmě celou tu atmosféru nevybavuji, ale s velkým zájmem se podívám. A co vy?

Na facebooku si často píšete o inscenace, které byste chtěli vidět. Opravdu vám divadlo nemůže vyhovět. Některé inscenace vůbec nejsou natočeny. A zvukař Vláďa v současné době nedělá nic jiného, než si pouští jednu inscenaci za druhou. Teda ty, které jsou. A musí ji přehrát celou! Já vím, že nám odpustíte horší kvalitu, ale určitě by se vám nelíbilo, kdybyste třetinu inscenace neviděli, co se na jevišti děje. Proto musíte vzít za vděk tím, co vám budeme předkládat.

Inscenace z cyklu „Co pamatuje stará Blažková“ budou mít internetovou premiéru vždy v pátek. Takže další bude 27. března. 

  

Přihlášení Mobilní menu