Stará Blažková

Co si myslí děti o Soudných sestrách?

Dlouhou dobu mi posílaly děti ze Základní školy 28. října recenze. Pak nastala odmlka a nyní se opět vrací. Jsem moc ráda. A divadelníci také. Rádi je čteme. Pohled dětí občas překvapí. Nyní byly pozvány na generální zkoušku Soudných sester. Děti na zkoušky nemohou. Tahle škola má výjimku. I když je to zkouška, přijdou kluci v košilích a děvčata v sukních nebo šatech. Když je ve foyer vedoucí obchodního oddělení Veronika Kotrbová upozorňovala, aby si vypnuly mobily, podívaly se na ni s nepochopením: „Ale ty mi přece do divadla nenosíme!“ Během celé zkoušky se chovaly naprosto příkladně. Tady mám jistotu: z těchto dětí vyrostou skvělí diváci!

Vy, co jste už Soudné sestry viděli, můžete porovnat své zážitky s pocity dětí. Tady jsou:

Divadlo jako takové je mi velmi blízké, už od malička jsem navštěvovala divadelní kroužek a různé divadelní hry, proto když se mi naskytla příležitost jít na generální zkoušku, neváhala jsem. Když jsem přišla do divadla, zase jsem vnímala ten hřejivý pocit. Kostýmy a obsazení rolí byly moc hezky zvoleny. Hra začala a velmi mě překvapil děj. Byl dramatický, ale i humorný a románek mezi dvěma hlavními postavami tomu dodal jiskru, ale není vše jen růžové. V druhém dějství se objevilo pár scén, které byly navíc. I přes pár zbytečností tuto hru mohu jen doporučit.
Michaela Vavřínová

Děj je velmi zvláštní, vtipný a pestrý ve všech směrech. Nejvíc mě však zaujala láska mezi čarodějkou a šaškem. Celý příběh mi připadal spíš jako taková pohádka, na kterou by se mohla přijít podívat celá rodina. Konec byl pro mě překvapením a moc se mi nelíbil. Hra jako celek se mi líbila.
Aneta Roušarová

Divadlo se mi velmi líbilo. Nejlepší byly herecké výkony, které byly skvělé. Kostýmy byly velmi propracované a elegantní. Na generální zkoušce jsem byla poprvé a velice mě překvapila.
Anežka Perglová

Představení se mi velmi líbilo. Bylo krásné zpracované. Moc se mi líbily herecké výkony. Nemám co vytknout. Bylo zajímavé vidět, jak to probíhá na generální zkoušce. Moc se mi líbil děj i charaktery jednotlivých postav. Jistě jej doporučím i dále, jelikož jsem byla nadšená.
Alžběta Cheníčková

Divadelní představení se mi moc líbilo. Bylo to velmi magické. Mají zajímavé a hezky udělané kulisy. Líbilo se mi na tom, že mají dobré obsazení. Na to, že jsme byli první diváci, před kterými herci vystupovali, byl jejich výkon velmi dobrý. Děj měl něco do sebe, u představení jste se nenudili a připadalo mi to velmi pěkně humoristicky zpracované. Za mě veliká pochvala, jak samotným hercům, tak i režisérovi.
Johana Luksová

Hra jako taková se mi líbila. Byla humorná a na to, že to byla pouze generální zkouška a herci tuto hru hráli před publikem poprvé, musím říct, že to bylo moc hezké. Herecké výkony byly též skvělé. Mně osobně byla nejvíce sympatická postava nejmladší ze tří čarodějek. Zhlédnutí hry mohu jen doporučit.
Lucie Váchová

Divadelní hra se mi velmi líbila, ať už provedení kostýmů, tak i celkově děj. Vůbec mi nevadilo, že do toho pan režisér dvakrát vstoupil, bylo to takové odlehčení situace. Příběh byl v první polovině vcelku nudný, ale v druhé části mě to začalo velmi bavit.
Eliška Čandová

Divadlo Soudné sestry se mi velice líbilo. Herci to velmi pěkně zahráli. Bohužel jsem musela o přestávce odejít k zubnímu lékaři a moc mě mrzelo, že jsem nemohla zůstat na zbytek představení. Uvítala jsem, že jsme v divadle byli sami na generální zkoušce a ne na veřejném představení.
Daniela Dopitová

Toto divadelní představení se mi moc líbilo. Byl tam zajímavý děj a překvapivý závěr. Téma tohoto představení mě zaujalo. Herci zde hráli bezchybně.
Natálie Koutová

Představovala jsem si trochu něco jiného, ale i tak to nebylo špatné. Myslím, že kdyby to nebyla generální zkouška, tolik by se mi to nelíbilo. Občas nějaké scénky byly zbytečně rozsáhlé. Nejvíc se mi líbily výkony herců a přidané efekty.
Lenka Vymlátilová

Divadelní představení se mi líbilo. Ráda bych se příště šla podívat také na generálku. Herci měli krásné kostýmy a vše se jim dařilo. Režisér byl milý a sympatický a herci také.
Veronika Lukschová

Divadelní představení Soudné sestry se mi moc nelíbilo. Herci byli skvělí, ale děj mě nezaujal. Na generálce se mi líbilo mnohem víc, než na běžném představení, bylo velmi zábavné sledovat režisérovy reakce při nedotažených scénách. Hercům se vystoupení vydařilo.
Lucie Brázdová

I na to, že to byla generální zkouška, tak už divadelní představení bylo hezky zpracované. Osobně se mi líbila až druhá polovina, jelikož hned na začátku jsem nepochopil děj, který se rozklíčoval až v průběhu představení. Další věc, která mi vadila, bylo osvětlení, které osvětlovači neměli ještě dopilované. Chápu, že je to teprve generální zkouška, ale už by měli osvětlovači vědět, kam se herec na pódiu bude pohybovat. Abych jen nekritizoval, tak se mi velmi líbilo zapojení projektoru, který tomu dal též něco navíc. Zároveň kdybych měl zhodnotit nasazení herců, tak velmi se mi líbí obsazení čarodějky jménem stařenka Olga, díky které divadelní představení stojí za to! Kdybych to měl shrnout, tak je to vtipné představení, které se musí ještě trochu dopilovat.
Vratislav Kocurek

Divadelní hra byla bezvadná. Pro mě ale byla větším zážitkem samotná generálka. Bylo to poprvé, co jsem něco takového zažila, a moc se mi to líbilo. Zachycovala jsem postřehy režiséra, který byl velmi milý a představení uváděl. Herci byli bezvadní a divadlo mělo správnou atmosféru. I nepovedené scénky, které pan režisér pozastavil, byly úsměvné a představení o to ozvláštnily. Byla bych moc ráda, kdybychom mohli chodit na generální zkoušky místo normálního představení. Je to jiné a pro mě určitě zajímavější.
Kateřina Kuntová

Z předchozí návštěvy divadla se školou, kdy jsme byli na Hostině dravců, jsem byla nadšená a toto představení se mi líbilo stejně. I přestože to byla pouze generálka, mají všichni herci můj respekt a obdiv. Naprosto nechápu, jak si mohou zapamatovat tolik textu a vkládat do toho tolik energie. Sama vím, díky dramatickému kroužku, že zapamatovat si svůj text není lehké a to byla naše „představení“ malá a rozhodně to nebylo tak náročné jako to jejich.
Moc se mi líbily výkony i kostýmy herců. Skoro všichni herci se uměli skvěle vžít do své role a jejich intonace hlasu byly také skvělé. Miluji, když má herec silný hlas a umí opravdu „vyjeknout“, když je to u té postavy třeba. Ráda bych zde rozebrala jednotlivé postavy, jejichž výkony se mi moc líbily.
Magráta Česneková, hrála Eliška Nejedlá – Tahle postava se mi líbila jak vzhledem, tak povahou. Měla energii a cíl stát se stejnou čarodějkou, jakými byly její dvě společnice. Dále se mi na ní velmi líbila její občasná a vtipná hloupost, když udělala něco, co neměla. Viděla jsem v ní ale dívku, která má v srdci odhodlání a lásku.
Bábi Zlopočasná, hrála Helena Karochová – U této herečky se mi nejvíce líbil hlas, kdy krásně zvedala a snižovala tón svého hlasu podle toho, jak to bylo potřeba. Moc se mi líbily „její“ nohy při letu na koštěti, protože byly skvěle zpracovány.
Stařenka Oggová, hrála Kateřina Fixová – U této postavy se mi opravdu líbily její průpovídky a cenné rady pro Magrátu. Dále byla dokonalá její kočka se zeleně svítícím okem. Ohromně se mi také líbily její červené boty.
Leonal Felmet, hrál Radomír Švec – Tento muž se opravdu velmi dobře umí vžít do své postavy psychopata. Kdybych nevěděla, že je to herec, a začal takhle někde venku vyvádět, tak nejspíš beru nohy na ramena, neb bych se bála o své zdraví. Obrovský respekt.
Lady Felmetová, hrála Anna Fixová – S touto herečkou už jsem se měla šanci setkat v představení Hostina dravců, kde podala stejně výborný výkon jako zde. Miluji její silný a krásný hlas, a proto mě velmi potěšilo, že vystupovala i tady.
Šašek, hrál Jan Konečný – I přesto, že jsem tohoto herce moc nemusela, předvedl na jevišti skvělý výstup. Líbilo se mi, jak dokázal z vteřiny na vteřinu přejít z vážného postoje na energický a optimistický.
Už se moc těším na další představení a doufám, že budou tak skvělá, jako ta předchozí.
Kateřina Karcolová 

Musím říct, že já osobně jsem si toto divadelní představení velmi užila. Po zhlédnutí předchozího divadelního představení (Hostina dravců), které jsem navštívila se školou, jsem si myslela, že další divadelní představení, která uvidíme, nebudou už tak dobrá jako právě tamto, překvapivě jsem se zmýlila. Toto představení bylo naprosto skvělé, velmi se mi líbily herecké výkony účinkujících. Nejvíce jsem si oblíbila z čarodějnické trojice Magrátu Česnekovou (Eliška Nejedlá) – snad jsem si ji oblíbila kvůli její někdy vtipné hlouposti, poté taky Stařenku Oggovou (Kateřina Fixová), u které mě zaujala její naprosto reálně vypadající kočka se zeleně svítícím okem. Byla jsem ráda, že opět byla na scéně skvělá Anna Fixová (Lady Felmetová), která zase předvedla skvělý výkon pomocí jejího silného hlasu. Děj byl zajímavý, líbily se mi humorné scénky, u kterých jsem se upřímně zasmála. Dále se mi líbilo, jak Radomír Švec (Leonal Felmet) zvládl přesně vylíčit  Leonalovo bláznovství. Z divadelního představení jsem upřímně nadšená a jsem ráda, že jsem něco takového mohla vidět. 
Aneta Bolfová

Divadelní představení se mi moc líbilo. Bylo to velmi magické. Mají zajímavé a hezky udělané kulisy. Líbilo se mi na tom, že mají dobré obsazení.
Tereza Kráčalíková

Divadelní hra byla zajímavá. Nejvíce se mi líbila hudba vybraná do představení. Slušná oddechová komedie, která odkazuje na známé motivy. Některé scény mi přišly zdlouhavé a nepodstatné.
Richard Novák

A ještě dvě anonymní:

Představení se mi líbilo. I když jsme byli na zkoušce, herci to měli skvěle naučené. Líbily se mi kostýmy i kulisy a doplnění představení promítáním na plátně v pozadí. Bavilo mě pozorovat režiséra i choreografa při práci a jejich reakce na zkažené scény. Bylo zajímavé vidět představení ještě před premiérou, jak se některé scény ještě upravují a vznikají vtipné momenty.

Divadelní hra se mi líbila, protože byla zábavná. Herci měli hezké kostýmy. Líbilo se mi, že se za herci promítalo prostředí, ve kterém se zrovna nacházeli, např. les, a že jsme byli na generální zkoušce, takže nikdo herce ani nás nevyrušoval zvoněním mobilu.

Přihlášení Mobilní menu