Stará Blažková

Divadelní Ježíšek naděloval v psím útulku

Den před Štědrým dnem se konala již počtvrté akce „Ježíšek v útulku“, kterou pořádali Karolína a Tomáš Ptáčkovi, Veronika Smudová a Jan Matějka. V psím útulku v Lazci měli sraz všichni, kdo chtěli darovat psům věcné i peněžité dary. Ti, kterým to čas nedovolil, posílali peněžité dary na transparentní účet. Obyvatelé útulku dostali  od zúčastněných dárky – granule, pamlsky, vodítka, hračky v hodnotě téměř 10 000 Kč.

Zároveň pořadatelé vybrali od přítomných účastníků přímo v útulku  23 730 Kč hotově a ihned jeli s vedoucí útulku nakoupit za tyto peníze další potřeby pro útulkové pejsky. Koupili podložky, šampony, dřevitou vatu, pelíšky, misky, granule, salámy, konzervy, kapsičky.
Při takovém nákupu je nutná i kalkulačka…

Už druhým rokem se do akce Ježíšek v útulku zapojuje i divadlo. S tímto nápadem přišla naše účetní Eva Vítová, která do útulku pravidelně dochází venčit pejsky. A letos se opravdu zadařilo. Na částce 23 730 Kč se divadelníci podíleli 8 500Kč. Dobrý, ne?

Sami pořadatelé byli spokojeni: „Je to krásná akce, která přináší všem zúčastněným lidem hezký pocit a našim pejskům důležitou pomoc. Všem, kteří v útulku byli nebo poslali sponzorský dar na účet útulku, moc děkujeme.“

Ty lidi v divadle se mi opravdu líbí. V prosinci se zapojili do akce Ježíškova vnoučata, navštívili s dárky Domov seniorů v Příbrami a ještě stačili obdarovat pejsky v Lazci. A skvělé na tom je, že to není žádný příkaz vedení divadla, ale zaměstnanci sami přicházejí s těmito aktivitami. U mě mají palec nahoru a já doufám, že i u vás.

Přihlášení Mobilní menu