Stará Blažková

Divadelní ples 2016: opravdu exkluzivní akce

Tak tenhle titulek jsem si vypůjčila na facebooku. A jsem ráda, že to někteří návštěvníci cítili stejně, jako já. Hned z počátku bylo vidět, že na 10. ročníku si divadelníci dali opravdu záležet.

Prázdný sál. Ale už jen několik minut. Světelná a kamerová zkouška, těsně před 19. hodinou.

Návštěvníky hned při příchodu vítali v předsálí Svatohorští trubači. Krátce po 20. hodině se mikrofonu chápe letošní moderátor Filip Müller a společně s ředitelem Petrem Bednářem ples zahajují.

Předtančení na téma kubánského karnevalu od skupiny Tradición, nás nabilo tou správnou energií a atmosférou.

Tradición opravdu v mžiku zvedl návštěvníky ze židlí. Žádné vyčkání, až bude první pár na parketu… K tanci hrála kapela Pepeto.

A to už nastoupili naši herci, k převzetí tombolových lístků. Na řádné rozdělování do buřinek dohlížela nejen divadelní personalistka Veronika, ale i kamera.

Ke startu připravit! 3, 2, 1 – teď!

Po lístkách tomboly se vždycky jenom zapráší. Tak nevím, jestli je to našimi herci a herečkami nebo cenami v tombole…

A o několik hodin později, už se vydávala

Na estrádním sále se sice vesele tančilo, ale stejně všichni napjatě čekali na vystoupení hlavního hosta – Kamila Střihavku. Teda dámy uznejte, že ten chlap má ale charisma!!!

Však také pódium bylo v obležení

Střihavka má sice charisma, ale samba v podání Tradiciónu byla opravdu radostným pohledem nejen pro ženy, ale hlavně pro muže. A rozhodně netančili jenom jednu skladbu.

Nevím, jak se jim to podařilo, ale do samby zapojili téměř celý sál. Tento soubor složený z tanečníků latinské Ameriky a těch nejlepších z Česka, má stálé angažmá v La Bodeguita del Medio a La Casa Argentina. Navíc vystupují na těch nejprestižnějších akcích. Jak je děvčata z divadla dostala do Příbrami, bůhví. Ale co, divadelní ples je přece taky prestižní, že jo?!

Před galerií estrádního sálu se zřídilo improvizované fotostudio. Mohli jste se vyfotit nejen ve svých plesových róbách, ale i v divadelních kostýmech.
dp29

A bylo u toho hodně legrace

Vyfotil se i Los Trumberos nebo naše krásné maskérky

V divadelním foyer to skupina Sundays Afternoon Jazzman dala v rytmu swingu

Tradición vystoupil i ve foyer. Tentokrát s tangem

D-klub patřil hereckému bandu Los Trumberos. Pořádně to rozjeli.

Půlnoční koncert na velké divadelní scéně se stal již tradicí. Až z Dolních Bojanovic přijela cimbálovka Grajcar. Ale jestli diváci očekávali moravské lidové písničky, tak se nedočkali. Teda až tu závěrečnou. Jinak to cimbálovka rozjela v rytmu rocku nebo popíku. Aplaus byl neutuchající. Dokonce jsem zaslechla názor, že tenhle koncert byl za dobu trvání divadelních plesů, ten nejlepší.

Ale ještě těsně před zahájením koncertu pozval Filip Müller na pódium držitele lístku s číslem 400. Tento lístek totiž skrýval hlavní cenu tomboly – zájezd dle vlastního výběru v hodnotě 10 000 Kč, od CK AŠA. No neberte to!

Po skončení hlavního programu byla ještě na estrádním sále diskotéka. Tančilo se až do 4 hodin.

No a v déčku se zavíralo někdy kolem šesté.
A tak to má být. Návštěvníkům se na plese zřejmě líbilo… (Mně taky.)

Podívejte se ještě na reportáž z plesu: plesové video: plesové video

Přihlášení Mobilní menu