Stará Blažková

Divadelní Silvestr

Silvestrovská představení si Příbramáci oblíbili. Jako tradičně bylo vyprodáno. Obě. V 15 hodin se hrál na Malé scéně Vinnetou, což je na Silvestra to pravé. Prochechtala jsem ho.
Petr Florián, Robert Tyleček, Lukáš Typlt, Eliška Lásková a Filip Müller měli ten den pořádný zápřah. Hráli nejen ve Vinnetouovi, ale i v 18 hodin na Velké scéně v Habaďůře. Tato inscenace byla zároveň derniérou. A povedla se. Dlouhotrvající potlesk ve stoje to potvrdil.

Umělecký šéf Milan Schejbal na jevišti poděkoval a předal květiny Ivance Krmíčkové. Pro ni byla Habaďůra nejen derniérou, ale zároveň posledním představením. Tedy alespoň na nějakou dobu. Ivanka se na konci února stane maminkou.

A Milan předával ještě jednou. Na jeviště pozval čtrnáctiletou Kristýnu Wildovou. Ta je velká fanynka příbramského divadla. Úplně nejraději má Baladu pro banditu. Milan Schejbal jí předal čestnou vstupenku, která ji opravňuje k návštěvě tohoto představení, a to až do derniéry. Na Kristýnce bylo znát dojetí. Zatleskali jí diváci i herci. Já jsem za ní hned spěchala, zeptat se na pocity: Bylo to obrovské překvapení a já za něj panu Milanu Schejbalovi moc děkuji. Na Baladě jsem byla zatím šestnáctkrát, ale i díky tomuto poukazu předpokládám, že se to číslo bude i nadále zvyšovat. Dorazím totiž na každou reprízu Balady, na kterou to jen půjde. Děkuji tak panu režisérovi, hercům a celému divadlu za možnost zažívat takové krásné chvíle a přeju jim vše nejlepší do nového roku 2020 i do dalších let.“ Tak tomu se říká divačka, že jo!?

Ředitel Petr Bednář vyjádřil uspokojení nad tím, že se počet předplatitelů opět zvednul, a to na 1731. No, je to hezké číslo. A zároveň oznámil, že po prázdninách už budou sedět diváci v pohodlných sedadlech. Ufff, to jsem fakt ráda. A je možné, že tento fakt opět navýší počet předplatitelů. Znám několik lidí, především chlapů, kteří do příbramského divadla nechodí právě kvůli sedadlům. Na závěr Milan Schejbal a Petr Bednář popřáli divákům hezký nový rok.
A samozřejmě, přišla řada i na přípitek. Herci nabídli šampíčko i divákům. Když jsem viděla, jak Lukáš Typlt nabízí sklenku, tak jsem se opět utvrdila, že krajní sedadla jsou lepší… Tak na ten nový rok!

 

Přihlášení Mobilní menu