Stará Blažková

Divadelní Silvestr

SILVESTROVSKÁ ANKETA
Zaškrtněte správný název představení z repertoáru Divadla A. Dvořáka Příbram.

1/ Muži o ženách
2/ Vše o ženách
3/ Všechno o mrchách

1/ Prokletí nefritového škorpióna
2/ Tajemství nefritového štíra
3/ Kletba antracitového chameleona

1/ Záhadný hrad v Tatrách
2/ Tajuplný zámek v Karpatech
3/ Tajemný hrad v Karpatech

1/ Třešňová alej
2/ Višňový sad
3/ Ředkvičkový záhon

Vymyslete název pro hru z venkovského prostředí, kde budou hlavními postavami trpaslíci, starosta a osel:


Tak tyto anketní lístky vyplňovali diváci obou silvestrovských představení. Zaškrtnout správný název hry určitě nebylo nic těžkého. Nicméně jsem ocenila humor děvčat z obchodního oddělení, které vymýšlely ty ostatní názvy.
A úplně nejvíc mě zaujal poslední úkol. Ten mi naopak připadal těžký – vesnice, starosta, osel, trpaslíci… hmmm.

Ale diváci si poradili. A s humorem. Po vylosování jsem nakoukla do krabice s lístky. A tady je pár odpovědí tak, jak mi přišly pod ruku:

-Vesnička pro všechny
-Pomotaná povídka
-Starosta a jeho tajemníci
-Venkovský ráj
-Všichni starostovi muži
-Vesnice, kde se domluví
-Ráj
-Venkovský guláš
-Kamarádi
-Příbramský dekameron
-Zasedání obecní rady
-Brdská opera

Mě nejvíc pobavil název: U nás doma

Na Silvestra jsme se rozloučili s inscenací Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka. A protože se jednalo nejen o silvestrovské představení, ale hlavně o derniéru, očekávala jsem srandičky, které si herci občas provádí. Celé hlediště se rozesmálo, když zubař Svatopluk požádal sestru o trochu muziky, aby uklidnil velmi bojácnou pacientku, kterou čekal velmi náročný zákrok. Sestřička pustila rádio a tam se ozval Žbirka – čo bolí, to prebolí… Milan Schejbal byl pozván jako pacient do zubařského křesla… Těch srandiček bylo dost. Ale objevila se i úplně nová postava uklízečky. Která při normálním chodu ordinace chtěla uklízet. Nejdřív objevila v odpadkovém koši láhev, o kterou se zubaři vsadili a chtěla ji zabavit. A pak se podivovala nad tím, že naučné prospekty se vyhazují do koše a chtěla to jít nahlásit primáři. Já jsem o uklízečce věděla. Nachytala jsem totiž rekvizitářku Petru, když se převlékala.

Úplně poslední děkovačka. Po Svatoplukovi se mi bude stýskat. Viděla jsem ho asi pětkrát a pokaždé jsem se skvěle bavila.

Se sklenkou sektu popřál divákům do nového roku umělecký šéf Milan Schejbal: „Rádi bychom vám popřáli, aby se vám příštím roce dařilo, a abyste si často našli cestu k nám do divadla A my se budeme snažit, abyste se sem vraceli rádi, jako k dobrým přátelům.“

Ředitel, kromě přání do nového roku, ještě uvedl: „Já jsem si vždycky myslel, že když si něco hodně přejeme, tak se to splní. A čím víc lidí, má to stejné přání, tím je větší šance na splnění. Tak jsem vás chtěl poprosit, zda byste si do nového roku společně s námi mohli přát, aby se už konečně něco s tou malou scénou udělalo.“

A pak už se začali losovat z anketních lístků tři diváci. Všichni dostali balíček s divadelní PF, kalendářem a vstupenkami do divadla. A ten poslední si ještě odnesl láhev šampáňa.

A úplně to samé probíhalo na velké scéně po Goldoniádě.

A tady jsou další tři výherci. Teda v tomto případě výherkyně.

A pak už se šlo domů nebo do Déčka…

 

Přihlášení Mobilní menu