Stará Blažková

Divadlo je naše!

V neděli 24. dubna se točila upoutávka na akci Divadlo patří dětem. Takže samozřejmě, že hlavními protagonisty byly děti. A bylo jich pět. Autorem scénáře a režisérem byl opět Filip Müller. Slyšela jsem, jak mu Anna Čiperová, přísným hlasem sděluje: „Uvědom si, že pracuješ s dětmi! Takže na svou roli zubaře zapomeň!“ A Filip se snažil být milý.  Z počátku… A navíc zvládl i roli maskéra. U holek dobrý, ale kluci se nestačili divit, když jim z jejich kudrn dělal pěkně ulíznutý účes.

Upoutávka je o tom, jak se „dětská mafie“ snaží nepozorovaně dostat do divadla přímo k řediteli a od něho vymoci podpis darovací smlouvy, podle které jim bude divadlo na jeden den patřit. Takže bílé košile, černé kravaty, tmavé brýle…
Ani s uvázáním kravat nebyl problém. A pak, že to chlapi neumějí… Tenhle tatínek to zvládl skvěle. Ještě připravit techniku…

Maskérny, oblečení, postavení kamery a světel, někdy jsou ty přípravy fakt dlouhé. Ale to u filmování bývá. Zatím co se děti trochu nudí, maminky se baví…

Režisér předvede hercům, jak na to, a: „Akce!“ Proboha, co tam dělá ten sněhulák!

Natáčelo se i před divadlem. A to nejen kamerou, ale i tím létajícím vrtulníkem s kamerou. Já už nevím, jak se to jmenuje, myslím, že dron.
Tuto neděli bylo počasí opravdu aprílové. Svítí sluníčko, zatáhne se a sněží! A svítí sluníčko… a tak pořád dokola. Takže natáčet, a schovat dovnitř divadla, natáčet a … pořád dokola. Ke konci už se na sníh všichni vybodli. Sněžilo na kameru, dron a děti v košilích. Vypadalo to na upoutávku Vánoce v divadle.

Konečně zasloužená pauza a svačinka.

Pokračuje se v natáčení. Štáb už začíná být unavený a režisér ztrácí nervy. Ale děcka v klidu plní své role a proplíží se pod okýnkem vrátnice.

No, jestli děti měly představovat „dětskou mafii“, tak ředitele se asi začnu bát. Al Capone je vedle něho jenom čajíček.

A jsme pomalu u konce. V ředitelně situace dramaticky vrcholí.

A konečná! Všichni vzali útokem Déčko. Zatím, co dospěláci vypadali, že jsou na pokraji sil, děcka byla plná života, jakoby za nimi nebyla celodenní práce.

Všichni režiséři tvrdí, že nejhorší je práce s dětmi a se zvířaty. Musím říct, že po tomto natáčení, jim nevěřím. Děti naprosto skvěle plnily všechny úkoly, včetně zahrání pocitů a grimas v obličeji. A úžasná byla i Emička, které jsou teprve tři roky!
Takže, kdo je kdo? Aneb osoby a obsazení:

Ema, 3 roky

Ema, 3 roky

A ještě bych vám ráda představila Tomáše Kyselku – kameramana  a střihače této upoutávky. Tomáše si zapamatujte. Ještě ho uvidíte. Na jevišti. Hraje v právě připravované hře Goldoniáda.

Tak, a tady je výsledek:

https://www.youtube.com/watch?v=mEXTmp3AiU4&feature=youtu.be

 

 

Přihlášení Mobilní menu