Stará Blažková

Divadlo pláče…

A nejen divadlo, ale i počasí a předpokládám, že i diváci. Řečeno slovy pana Kemra: chčije a chčije. Anebo 14. července nastal v Příbrami podzim aneb „s tím nahoře“ není rozumná řeč…

Velké těšení divadelníků na Baladu pro banditu v Lesním divadle Skalka v Podlesí přišlo vniveč. Pamatuji si, jak se mě Anna Fixová už v červnu ptala, jak to na Skalce vypadá. A když jsem jí to vylíčila, tak s úsměvem na tváři odvětila: „Jééé, to bude hezký.“ Všichni se těšili.

Když jsem se ve čtvrtek, okolo poledního, přišla do divadla zeptat se, jak to s Baladou vypadá, právě skončila porada, kde se rozhodlo, že se představení ruší. Ono je to pochopitelné. Technika měla najíždět do Podlesí už v poledne. Na Skalce ji není kam schovat a ničit milionové hodnoty opravdu nejde. Předpovědi počasí sice hlásily, že už okolo 21 hodiny pršet nemá, ale teploty se mají pohybovat okolo 11 – 12 stupňů. Nedovedu si představit Eržiku v jejím sexy tílku a slabou košilí uvázanou do pasu. Nedovedu si představit, jak všichni tančí v bahně a loužích.  A kdy postavit tu techniku a kdy udělat zkoušky? No, prostě nic.
Je to k vzteku, ale právě tento den je během celého týdne úplně nejhorší. Bohužel, náhradní termín není možný. Bude se jednat o možnosti uvést v Podlesí Baladu pro banditu příští rok.
Ach jo!

 

Přihlášení Mobilní menu