Stará Blažková

Dva důvody proč ho mít: ochrana ekologie a suvenýr

Jednorázové kelímky představují v oblasti ekologie jeden z nejpalčivějších problémů současnosti. Jejich recyklace je náročná a pouze jedno procento v rámci celého světa je likvidováno ekologicky. Zbytek je spalován nebo se rozkládá stovky let.
Velkým hitem se poslední dobou stávají vratné kelímky. Jsou zdravotně nezávadné a navíc ve chvíli, kdy kelímky budou na konci životnosti, tak se dají snadno zrecyklovat.
Na internetu jsem si přečetla, že Vltava je z velké části zbavena tradiční ekologické zátěže, kterou představuje odpad zanechaný u řeky. Během velkého čištění břehů Vltavy nebyl v řece nalezen ani jeden z vratných kelímků. Lidé je tedy vrátili, nebo si je odvezli domů.

Vratné kelímky se používají na festivalech a podobných akcích. Za kelímek zaplatíte zálohu 50 Kč a je na vás, jak s ním dál naložíte. Buď ho odevzdáte a záloha vám bude vrácena, nebo si ho donesete domů, jako suvenýr.

Ano, i příbramské divadlo se rozhodlo nepřispívat k další ekologické zátěži. Kelímky jsou vyrobeny k 60. výročí divadla a najdete na nich všechny hry, které se v divadle hrály od roku 1959. Pokud názvy některých inscenací najdete víckrát, není to chyba, pouze se k tomu titulu divadlo znovu vrátilo. Poprvé jste se s nimi mohli setkat při koncertech v estrádním sále. Od září budou k dostání v obchodním oddělení. A pokud budou i na dalších akcích, dáme vám vědět.

Přihlášení Mobilní menu