Stará Blažková

Hele lidi, nechte toho zmatku…

V neděli zahájilo divadlo oslavy 100. výročí republiky. A čím jiným začít, než inscenací Obsluhoval jsem anglického krále? Na této hře jsem byla už po čtvrté. A tak si říkám: Nic tě holka nepřekvapí, už přesně znáš děj, a tudíž emoce nebudou bublat. Že to byl špatný předpoklad, jsem věděla hned ze začátku, když začali lítat holubi, už jsem měla knedlík v krku, který mě neopustil do konce představení. Tahle inscenace se opravdu povedla. A protože se hrála už od 17 hodin, bylo dost času v oslavách pokračovat, a to v Déčku koncertem Los Trumberos.

Moc mě potěšilo, možná i trochu dojalo, že si členové kapely ozdobili oblečení „logem“, které divadlo používá na propagační materiály programu, právě k tomuto výročí. Kromě oblečení byl znak i ve vlasech nebo na botách. Že Ivanko Krmíčková? Na tričku se objevil i státní znak. Docela by mě zajímal důvod Petrova pohledu… Buď obdivoval nápad dát ozdobu na boty, nebo obdivoval nohy….

Repertoár byl výhradně od českých autorů. Lépe řečeno dvojic autorů. Hrál se Voskovec-Werich, Suchý-Šlitr, Vodňanský-Skoumal, Paleček-Janík, Svěrák-Uhlíř nebo Burian-Dědeček. A když už dvojice autorů, tak duety. Teda, občas se Trumberáci přepočítali a z dueta bylo trio… A ještě jedno překvapení – na rozdíl od jiných koncertů Los Trumberos zpívali tentokrát i muzikanti. Všichni.

Podívejte se na ukázku z koncertu. Ale na tom videu holt chybí atmosféra…

 

 

 

Přihlášení Mobilní menu