Stará Blažková

Herci a studenti obsadili Déčko

Studenti Gymnázia pod Svatou Horou jsou opět nejpočetnější skupinou v Klubu mladého diváka, a ostatně i mimo něj jsou v divadle každou chvíli. Vymyslet pro ně něco navíc, není jen tak, ale povedlo se. Rozbor hry, hned po viděném představení s režisérem nebo dramaturgyní a herci, je přesně to pravé. První z „besed“ proběhla po představení Arabská noc, kdy studenti, kteří si před představením pečlivě prostudovali scénář, měli možnost podívat se na inscenaci pohledem dramaturgyně Pavlíny Schejbalové a hereček Ivany Krmíčkové a Daniely Šiškové.

Další beseda proběhla ve čtvrtek 19. října po představení Harolda Pintera – Narozeniny pro KMD. Do D-klubu přišli se studenty  pobesedovat režisér Adam Doležal, dramaturgyně Kateřina Fixová a celé herecké obsazení, tedy: Jiří Vojta, Robert Tyleček, Helena Karochová, Monika Timková, Martin Dusbaba a Filip Müller. Navíc podpořit kolegy přišla i Anna Fixová a Petr Florián. Živě se debatovalo skoro dvě hodiny.

„Narozeniny jsou představením pro náročného diváka, nedávající odpovědi, ale spíše vytvářející nové otázky. Studenty tak potěšilo, že se budou moci k Pinterově dramatice vrátit 18. listopadu, kdy si režisér Adam Doležal a dramaturgyně Kateřina Fixová pro Noc divadel připravují scénické čtení z aktovek tohoto britského autora, spolu s povídáním o jeho životě“ uvedl profesor Tomáš Bílek.

A jasně, že scénické čtení není pouze pro studenty, ale pro celou veřejnost. Teda pro tu, která se do malého Déčka vejde.

Přihlášení Mobilní menu