Stará Blažková

Hmyz na talíři

Loni v září připravoval v Déčku šéfkuchař Petr Ocknecht hmyz. A byl to masakr. Především mě překvapil zájem. Nejenže bylo brzo vyprodáno, ale přímo na místě se odmítlo zhruba dalších 20 zájemců, kteří přišli to jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. A úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“

Hmyzí šéfkuchař Petr Ocknecht – dorazil z Brna. Po každé ochutnávce jsme se shromáždili okolo jeho kuchařského stolu a doslova hltali zajímavé informace. Po počátečním ostychu začaly padat otázky. K náladě hodně přispěl i humor Petra Ocknechta. Ke konci by se společné hovory daly nazvat takovou malou show. Petr před každým novým chodem vzal živý hmyz do ruky, nebo ho nechal po sobě lézt. Pak ho nasypal do misky a nechal kolovat s tím, že si všichni mohou klidně sáhnout. K mému překvapení, to většina udělala. A kdo měl málo nabitý mobil, litoval. Fotilo se téměř nepřetržitě.
Už během večera padaly otázky na zopakování tohoto večera. Překvapené Anně Čiperové návštěvníci prostě přikázali: na jaře znovu! Tak tedy znovu. Petr Ocknecht přijede do Déčka 25. dubna.

 

A teď pozor! Přichází menu:
Salát s moučnými červy
Cvrčci na másle
Zophobas (velký moučný červ) na chilli
Restovaná sarančata
Švábi přírodní a v těstíčku s domácím chutney
Koláč se sušeným hmyzem

A proč to píšu už nyní? Na hmyzí večer si musíte koupit vstupenky dopředu. Jsou v ceně 290 korun a v Déčku jsou už v prodeji. A pokud jste se rozhodli, tak jako já, tak si pospěšte. Kapacita klubu se snižuje na 30 míst. Loni se dokonce se ozývaly hlasy, že návštěvníci přijmou Petrovu nabídku a speciálně si objednají sklípkany a štíry! Teď máte možnost: na speciální objednávku si můžete dopředu zaplatit: štíra za cenu 250 Kč a sklípkana za 350 Kč.
Ale nejpozději týden před akcí, protože Petr přiveze pouze objednaný počet.

A takhle to loni v D-klubu vypadalo:

 

 

Přihlášení Mobilní menu