Stará Blažková

Hmyz na talíři

Vždycky jsem byla dobrodružná povaha, která si chce všechno vyzkoušet. Ale v mém věku jsem už musela hodně slevit. Žádné skákání padákem (fakt jsem kdysi skákala) nebo potápění. Teď už mi zbyla jenom gastronomie. V této oblasti jsem stále nadšená badatelka s heslem: „Ochutnat se má všechno!“ Jediné, u čeho jsem vždycky váhala, byl hmyz. No na sucho jsem polkla, když jsem zjistila, že hmyzí hody budou 14. září v Déčku. Když už to mám přímo pod nosem, tak snad… Vyrazila jsem shánět informace.

Od hmyzího šéfkuchaře Petra Ocknechta jsem zjistila: „Akce probíhá tak, že hosty rozdělíme na dvě stejné skupiny. První skupina přistoupí před „můj stůl“ a já uvařím první chod, během vaření povídám základní informace o hmyzu. Jakmile první skupina dostane degustační porci, tak přistoupí druhá skupina. To se opakuje až do posledního teplého chodu. Dezert se servíruje z kuchyně, nebo na závěr u stolů. Menu je degustační, ale hosté jsou nasyceni. Akce trvá okolo 2,5 hodiny podle dotazů.“

A teď pozor! Přichází menu:
Salát s moučnými červy
Cvrčci na másle
Zophobas (velký moučný červ) na chilli
Restovaná sarančata
Švábi přírodní a v těstíčku s domácím chutney
Koláč se sušeným hmyzem

No a před jídlem se podává nějaká pálenka.

Ufff! Tak co vy na to?

Tak a já už jsem se rozhodla! Jdu do toho! Zkusit se má všechno…
Na hmyzí večer si musíte koupit vstupenky dopředu. Jsou v ceně 290 korun a v Déčku jsou už v prodeji.  A pokud jste se rozhodli, tak jako já, tak si pospěšte. Kapacita klubu se snižuje na 30 míst.

Takto o akci Petra Ocknechta v Brně, informovala Nova:

Přihlášení Mobilní menu