Stará Blažková

Honzík a Honzík

Že v divadle je v posledních letech těhotenský boom jsem už psala. Což občas vyvolává personální domino. A teď máme dokonce dvě mimča. Jedno v červnu, druhé v červenci. Oba dva jsou to kluci a je to Honzík a Honzík.

Divadelní pracovnici obchodního oddělení Daně Hassmannové se syn Jan narodil 15. června. Vážil 2, 460 gramů měřil 46 centimetrů. Doma na něho čekala sestra Hedvika, které v té době byly necelé tři roky.

Danko, jak proběhl porod?
Honzík mě poslechl už v bříšku, když jsem ho prosila, že musí vydržet aspoň do 14.6., kdy dělal jeho tatínek závěrečné zkoušky kvůli práci a ráno 15.6. kolem páté hodiny už jsem hlásila manželovi, ať si radši vezme mobil do práce, že už to není ono. Mamku jsem před sedmou hodinou odchytla, aby se mnou a Hedulkou radši zůstala doma, kvůli hlídání a už jsme počítali minuty mezi kontrakcema. Nakonec, přes všechno snažení, přišel Honzík na svět opět císařským řezem ve 22:24 hodin.

Byl Honzík plánované dítě?
Ano, Hedulka už potřebovala parťáka.

Přáli jste si kluka nebo další holku?
Já jsem byla přesvědčená, že bude zase holka – máme v rodině spoustu holek a i jsem byla trochu nervózní, když jsem zjistila, že to bude kluk. Tak nějak jsem na ty holky byla zvyklá…ale bylo nám to jinak vlastně jedno. Hlavně aby bylo vše v pořádku. Ale Hedulka už od počátku tvrdila, že to bude bratříček Honzík a ono to vyšlo.

Byl tatínek u porodu?
Byl se mnou celou dobu, co to bylo možné a já jsem za to moc ráda! Nedokážu si představit, že bych tam byla bez něj. Moc mi pomohl.

Na jménu jste se shodli hned nebo byly i jiné varianty?
Jméno bylo hned jasné. Manžel už chtěl Honzíka i při prvním těhotenství. Já měla jasno v holčičích jménech. Hedulku jsem si vymyslela já a teď kdyby to byla holka, byla by Julinka…ale je to Honzík.

Je Honzík klidné dítě nebo se moc nevyspíte?
Relativně se vyspím, v noci je celkem hodný. Ale myslím, že to bude podobný divoch jako je Hedulka…ale asi o malinko klidnější je.

Jak vůbec trávíš mateřskou? Co Tě nejvíc otravuje, co těší?
V jednom shonu. Už chápu, jak jiné maminky říkali „počkej…jedno dítě, žádné dítě“.  Je to divočina. Nejvíc mě otravuje, že prostě nejde pořádně „vypnout“ a vyspat se do libosti. Těší mě, když děti usnou a jsou naprosto k sežrání.

Jak na brášku reaguje Hedvička?
No, myslím, doufám, že ho má ráda, pusinkuje ho…vlastně on dostane od ní vždy první pusinku. Ale už by si s ním chtěla prostě hrát. Tak je o strach si dojít třeba jen na záchod, protože jak říká, „jdu ho zmasakrovat“…a to pak je trošku nebezpečné.

Pomáhá Jára?
Pomáhá hlavně s Hedulkou. V létě spolu strávili spoustu času – na sletu, na dětském táboře… hodně se jí věnoval, abych já měla víc klidu s Honzíkem. Teď už mu začala zase práce a rozjelo se koncertování, tak už je to slabší, ale naštěstí mi dost pomáhá babička s dědečkem, za což jsem moc vděčná!

Není v plánu ještě třetí?
NE!

A ještě jednu prdlou otázku: nestýská se Ti po divadle?
A to víš že jo!

 

Druhý Honzík se narodil Zuzce a Honzovi Růžičkovým. Oba jsou zaměstnanci divadla – Zuzka je švadlena a Honza zvukař.
Narodil se v příbramské porodnici 3. července devět minut po jedné hodině. A byl to cvalík – 4, 290 gramů a 54 centimetrů.
Sestře Pavlínce je necelých šest let.

U Růžičkových mě baví to, že odpovídají oba.

Byl Honzík plánované dítě?
Zuzka: Neplánované.
Honza: Plánované.

Přáli jste si kluka nebo další holku?
Zuzka: Kluka. 
Honza: Je to jedno.

Byl tatínek u porodu?
Zuzka: ANO  
Honza: ANO už po druhé a zdržel jsem se v porodnici následně 3 dny.

Na jménu (po tatínkovi) jste se shodli hned, nebo byly i jiné varianty?
Zuzka: Já jsem chtěla Filípka.
Honza: Ano, shodli jsme se hned, když jsem to vymyslel.

Je Honzík klidné dítě, nebo se moc nevyspíte?
Zuzka: Nevyspím se. 
Honza: Spím klidně celou noc.

Zuzko, jak vůbec trávíš mateřskou?
Zuzka: Kojením a kojením.

Honza: Nic nedělám, jen spím.

Co Vás v této době nejvíc otravuje, co těší?
Zuzka: Návštěvy.
Honza: Málo návštěv.

Jak na brášku reaguje Pavlínka?
Zuzka: Cítí se jako maminka.

Pomáhá Honza?
Zuzka: Pomáhá, přebaluje, chová a mámě ho půjčuje na jenom nakojení.
Honza: Kočárek jsem Zuzce půjčil zatím jenom prázdnej. 

Není v plánu ještě třetí?
Zuzka: Ráda bych, ale možnosti jsou vyčerpané. 
Honza: O ničem nevím. Nechám se překvapit.

Krásní kluci, co? Ještě by se v budoucnu mohli pomámit a potatit. Nová obchoďačka, švadlena a zvukař se budou vždycky hodit.

Přihlášení Mobilní menu