Stará Blažková

Jak hodnotí Sen noci svatojánské děti?

Na generálce Snu noci svatojánské byly i děti ze Základní školy v ulici 28. října. Dostala jsem čtyři recenze od děvčat z deváté třídy:

Naší třídě bylo umožněno zhlédnout generální zkoušku představení hry Sen noci svatojánské napsané Williamem Shakespearem. Obsazení rolí bylo dle mého názoru výborné a herci podali skvělý výkon tím, že se dokázali neobyčejně vžít do své role a diváka tak vtáhnout do úchvatného děje. Mě osobně zaujala postava Lysandr. Odvážný mladík, zamilovaný do překrásné Hermie, která je však nucena do sňatku s jiným mužem jménem Demetrius. Avšak Lysandr je Hermii věrně oddaný a je odhodlán za ni bojovat. Všechny milostné zápletky ve hře řídí elfové s kouzelným nápojem lásky. Nápoj nejdříve nadělá pěknou paseku, ale nakonec vše dobře dopadne. Jediné, co bych představení vytkla, je to, že bylo poněkud roztahané a zdlouhavé, ale jinak mě velmi zaujalo svým promyšleným dějem a všem bych ho doporučila.
Daniela Humlová

Paní učitelka se rozhodla, že půjdeme na představení Sen noci svatojánské. Usadili jsme se na místa a představení začalo. Jako první se na scéně objevili královna amazonek Hipolyta a kníže Theseus. Nebyla jsem si nejdříve jista, jestli je to ono, ale bylo. Poté se na scéně začaly objevovat další postavy, Helena, Lysandr, Hermie a Demetrius. Nejdříve mi tyto postavy nepřišly ničím výjimečné, byl to typický milostný čtyřúhelník, po čase se ale tyto postavy začaly více vyvíjet a staly se zajímavějšími. Co se mi na představení nelíbilo, byli dělníci, co nacvičovali hru. Vůbec mi to do představení nezapadalo. Občas byly nějaké pasáže komické, ale nebyly něco, bez čeho bych se v představení neobešla. Celkově se mi představení líbilo, ale přišlo mi zdlouhavé a zklamalo mě, že tam nebylo více scén s královnou amazonek.
Kristýna Poláková

Byli jsme na generální zkoušce představení od W. S., které se jmenovalo Sen noci svatojánské. Představení mělo několik dějů, které se propojovaly. Zaujala mě postava Demetrius. Postava byla hezky napsaná a zahraná. Líbilo se mi, že to nebyl takový ten typicky hodný chlapec, který se k dívkám chová slušně, šel si za tím, co chtěl a to mě zaujalo. Další postava, která se mi líbila, byl Lysandr. Byl velmi zamilovaný do Hermie a pod vlivem nápoje lásky se úplně stejně choval k Heleně, takže bylo vidět, že Hermii opravdu miluje. Moje třetí oblíbená postava byla Hipolyta královna amazonek, byla velmi krásná a přišla mi nezávislá bez ohledu na to, že byla zasnoubena s knížetem. Na představení se mi nelíbilo, že některé scény byly zbytečně protahovány. Jinak můžu představení hodnotit jen kladně.
Barbora Jeřábková

Se třídou jsem měla možnost navštívit předpremiéru představení v divadle, Sen noci svatojánské. Děj byl rozdělen do několika příběhů. Na příběh s bájnými postavami a na příběh s lidmi. Tyto příběhy se společně proplétaly a byly doprovázeny skvěle zvolenou hudbou. Hra byla vtipná, smutná a plná lásky. Líbily se mi dobové kostýmy, které ale byly narušeny prvky moderní doby. Jinak hra byla skvělá. Moc se mi líbila a bavila mě. Určitě se na ni ráda podívám znovu. Všem, co Sen noci svatojánské ještě neviděli, ji doporučuji. Pro mě to byl krásný zážitek.
Ema Zeisková

Kdo už jste Sen noci svatojánské viděli, tak posuďte, jestli se s děvčaty shodujete nebo ne. Já v některých věcech určitě ano, a to především v délce představení.

 

Přihlášení Mobilní menu