Stará Blažková

Jaké byly prázdniny?

Jako každý rok jsem oslovila herecký soubor a vedení divadla, aby prozradili, jak trávili prázdniny. A tady jsou Ti, kteří se s vámi podělit chtěli.

Martin Dusbaba
Prázdniny byly krásné a krátké jako obvykle. Tradičně jsem s dětmi odjel na pravidelné setkání se spolužáky z gymplu do kempu ve východních Čechách, kde jsme se pokusili sjet vyschlou Orlici. Pak jsme s rodinou odjeli na dovolenou na Korsiku, která nás překvapila svojí nádhernou a čistou přírodou. Při zpáteční cestě jsme se ještě na několik dní zastavili ve Florencii. Srpen jsem, kromě několika kratších výjezdů, trávil doma.

Petr Florián
Letos, i přesto, že jsem v to nedoufal, se mi podařilo vydat i na týden k moři. Chorvatská Fažana mi nabídla nádherné podmínky pro relax. Miluju vodu a tak jsem trávil dlouhé hodiny na pláži, plaval, četl si, jezdil po výletech a fotil. Moc jsem si to užil a dokonale si dobil baterky. Už teď se těším na příští léto.

Jan Konečný
Prázdniny byly tak trochu jedna velká improvizace, proto asi utekly tak rychle. Na rybách jsem moc nebyl, ale přece pár pěkných kousků mám. Něco jsem na zahrádce sklidil, udělal džemy, zavařil okurky… Byl jsem na Islandu. To bylo veliké, obrovský zážitek.

Ivana Krmíčková
Poznala jsem dvě úžasné tváře Dánska – strávili jsme jeho projížděním tři týdny. Auto, kola, naprosto boží gurmánské zážitky a famózní příroda! Rozhodně doporučuji ostrov Bornholm (patří Dánsku) pro dovolenou i třeba s rodinou – oáza klidu, jemný písek na plážích, soukromí i turistická městečka a lokální produkty – my se tam chceme rozhodně někdy vrátit! Pak jsem také byla s rodinou, na kterou není tolik času přes sezónu a nějaké to letní hraní a výlety…

Jiří Vojta
Všechny moje zážitky z prázdnin překryl čtrnáctidenní rodinný výlet na ostrov Langkawi, jenž je součástí Malajsie. Je to skvělé místo, kde jsme já, moje žena i skoro tříletá dcera byli velmi spokojení. Do té doby jsme jezdili jen na západ a touhle cestou na východ jsme objevili úplně jiný svět. Svět pohody, prostého přístupu k životu, svět, kde skoro nemusíte přemýšlet a za něčím se hnát. Rychle jsem opustil evropské představy o hygieně a bezpečnosti a tím si užil skvělé jídlo, bujnou přírodu, a to bez sebemenší újmy na zdraví.

Milan a Pavlína Schejbalovi
Jako vždy jsme měli velmi pestré léto – trocha přírody, trocha města, trocha moře… Jen ty houby jsme zatím nestihli a tak doufáme, že porostou i po začátku sezony!

Los Trumberos (jenom část: Anna Fixová, Aneta Nesvadbová, Petr Beleš, Petr Florián, Šimon Knápek a Zdeněk Dočekal)  Expedici mi popsal  Petr Florián.
Jako každý rok jsme vyrazili s naší divadelní partou na týdenní dovolenou. Tentokrát jsme se vypravili na Slovensko. Naplánovali jsme si slézt 2500 m vysokou horu a sjet řeku. Jak už to ale u nás bývá zvykem, všechno bylo jinak, než jsme si naplánovali. V horách jsme se táhli s těžkými batohy a krosnami a málem jsme tam zůstali nadobro. Bylo to náročné a nad naše síly. Řeka pak měla pro změnu málo vody, takže jsme často drhli o kameny a následně pak mokli v přívalovém dešti a kroupách. Chvílemi to bylo opravdu dobrodružné, ale s touhle partou je vám jedno, kde jste, a jak špatně na tom jste. S nimi je vám dobře všude a vždycky se spolu náramně pobavíme a zasmějeme.

 

Přihlášení Mobilní menu