Stará Blažková

Jan Konečný je novým členem příbramského souboru

Příbramské divadlo má nového člena hereckého souboru. Jana Konečného jste už mohli vidět v inscenaci „A pak už tam nezbyl ani jeden“ a hraje i v připravované premiéře „Habaďůra“.

Letos mu bude 35 let a milé dámy, co si budeme povídat, je to pěknej chlap. Takže svoji první otázku (z míry ho nevyvedla) pokládám, tak trochu i kvůli vám…

Jste volný nebo zadaný?
Jsem svobodný otec.
(Hmmm, to je nadějné…)

Z jakého divadla přicházíte do Příbrami?
Do příbramského divadla jsem nastoupil po ukončení téměř desetiletého angažmá v Divadle pod Palmovkou.

Proč jste odešel z Palmovky?
Přesně řečeno, byl jsem „odejit“. Do divadla přišlo nové vedení a někdy si prostě lidi nesednou.

A proč herec z pražského divadla přejde do oblastního? Většinou to bývá naopak…
S Milanem Schejbalem se znám dlouho. Už v prváku na DAMU nás se spolužákem Romanem Štabrňákem obsadil do inscenace Tři muži ve člunu a pes, a tak jsem s ním zkoušel v Divadle ABC. Vím, že s panem Schejbalem se vždycky domluvím, nabídl mi angažmá, takže volba byla jasná. A oblastní divadlo mi rozhodně nevadí. Hrál jsem v Pardubicích nebo v Kladně.

Jak byste stručně ohodnotil příbramské publikum?
Vstřícné.

A co příbramští kolegové?
Věděl jsem do čeho jdu. Dlouhé roky se znám s Martinem Dusbabou, se kterým hraju v Divadle Aqualung. Znám se i s Kateřinou Fixovou, s Aničkou, Lukášem Typltem. Vláďa Senič ke mně občas jezdil na chatu. A s ostatními jsem se už poznal a myslím, že je to v pohodě.

Tak tohle na začátek stačí. Samozřejmě, že neunikne mému velkému výslechu, ale nejdřív ho nechám, ať se v Příbrami pořádně nadechne, že jo?  

 

Přihlášení Mobilní menu