Stará Blažková

Je libo durian nebo žabí stehýnka?

Hmyz na talíři se kupodivu stal oblíbenou akcí, která se v Déčku opakuje dvakrát do roka, a zájemci stále jsou. Petr Ockenecht přímo před našima očima připravuje hmyz, o kterém se dozvíme i  mnoho zajímavého. Tentokrát Čiperka pozvala do Déčka jeho kolegu a kamaráda Milana Václavíka. A s ním se prostřednictvím přednášky podíváme do exotických, dokonce extrémních kuchyní světa. Milan Václavík je profesí kuchař a srdcem cestovatel. „Za posledních několik let se mi povedlo spojit práci s koníčkem a při svých cestách po světě se snažím nakouknout pod pokličku místním kuchyním. “

V kulturně gastronomických návycích různých národů jsou velké rozdíly. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou, jinde může jejich konzumace nahánět husí kůži.

Podíváme se do hadí vesnice ve Vietnamu, nebo objevíme chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Dozvíme se, proč je šafrán nejdražší koření na světě,  proč je v Indii kráva posvátná a proč muslimové nejedí vepřové a další zajímavosti světové gastronomie.

Ale o ochutnávku rozhodně nepřijdeme. Před našima očima Milan Václavík připraví šneky a žabí stehýnka. Také můžeme ochutnat ovoce durian, ale ten bude asi jen pro silnější povahy, kvůli nelibé vůni, kterou vydává.

Pokud si, stejně jako já myslíte, že ochutnat by se mělo všechno, přijďte 26. září do D-klubu. Vstupenky koupíte ve všech prodejních místech divadla.

 

Přihlášení Mobilní menu