Stará Blažková

Jedna kniha může mít i desítky kmotrů

Kniha pro děti „Viktor a záhadná teta Bobina“ spatřila světlo světa v příbramském Déčku. A to ještě před velkým křtem v Praze. Kniha má dokonce autorky dvě. A obě jsou herečky-Jarmilu Vlčkovou a Pavlínu Jurkovou. Jarmilu sice všichni známe z Hrdého Budžese, ale divadlu pro děti se věnuje, stejně jako Pavlína, velmi intenzivně. Dokonce už společně napsaly devět scénářů divadelních pohádek. Ale kniha je jejich debut. Viktora a záhadnou tetu Bobinu ilustrovala akademická malířka Martina Fojtů.

Celým odpolednem provázela teta Agáta, kterou děti mohou znát z divadelního karnevalu. A co si budeme povídat, bez písniček to nikdy není ono. A právě k té správné atmosféře přispěl Libor Jeník, který dorazil s kytarou. Mimochodem také herec a další člen party Hrdého Budžesu. I  Libor se intenzivně věnuje hraní pro děti.
Agáta samozřejmě jako první představila dětem autorky.

V první písničce si Jarmila a Pavlína zavzpomínaly na dětství. Známými písničkami potom Libor rozezpíval všechny dětské diváky.

Video:

Jarmila a Pavlíny přečetly i několik ukázek z knihy.

Pak Agáta představila akademickou malířku Martinu Fojtů, která byla ilustrátorkou knihy. A obrázky jsou opravdu úžasné.

Nová kniha se musí samozřejmě i pokřtít. Kmotrem byl Libor Jeník. A nekřtilo se šampíčkem, ale hliněnými kuličkami.

Ale Agáta si zřejmě řekla, že jeden kmotr je málo a obešla všechny děti. Děti s chutí sypaly kuličky na knihu a některá přání, která dávaly knize, byla roztomilá a originální. A tak se stalo, že kniha Viktor a záhadná teta Bobina, měla spoustu kmotrů.

A po křtu už byla možnost si knihu koupit. Samozřejmě se slevou, jak už to u křtů bývá. Myslím, že i autorky velký zájem překvapil.

Rozhodně nebylo výjimkou, že u sourozenců chtěl každý knihu svoji.

A docela mě pobavila maminka, která knihu otevřela a začala se smát: „To není o Viktorovi, ale to je o mém synovi!“ A nahlas přečetla: Viktor nedávno oslavil deváté narozeniny a jediné, co ho v tu chvíli zajímalo, byly rychle se blížící prázdniny…

 

Přihlášení Mobilní menu