Stará Blažková

Jiří Řehulka a Malý Beat opět hraje v Déčku

Jirka Řehulka bude s Malým Beatem v Déčku už podruhé.

Muzikant, zpěvák a skladatel Jirka Řehulka -určitě není pro řadu Příbramáků neznámé jméno. Na svém kontě už má 250 skladeb. Spojení Jiřího Řehulky a Malého Beatu vzniklo, když Jirka nahrával duet s ostravskou písničkářkou Petrou Göbelovou – Chodníky. Jednalo se o rock-popovou písničku, která ho přivedla na nápad přidat svým folkovým skladbám rockový náboj. Zašel tedy za Petrem Votavou, se kterým nahrával svoje první CD, a na podzim v roce 2015 dali dohromady Malý Beat, kde společně s nimi hraje i Petrův syn Kryštof.

Na koncert do Déčka si Jirka pozval ještě další hosty: Petra Antonína Kafku  – accordion, Danielu Lienertovou – flétny a Radku Lienertovou – cajón.

Před dvěma roky, kdy kluci hráli v Déčku poprvé, byla na koncertě redaktora Romana Havlánová z Music Gate a napsala toho opravdu hodně. A bylo to krásné čtení. Pár vět z tohoto článku:
…Všichni, kdo ve středu dorazili na jeho koncert, se mohli přesvědčit, že jeho hudební pojetí a přednes je velice poutavý a krásný. Atmosféra zde byla velmi příjemná, velice komorní, čehož bylo dosaženo především malým prostorem a pocitem, že má člověk k účinkujícím hodně blízko….
…V klubu to sršelo emocemi a láskou, což dokazoval i pohled na některé páry z řad posluchačů, které se k sobě  láskyplně tulily. Jirka Řehulka své hraní a zpěv prokládal i různým vyprávěním. A tak následující píseň Na zahradě uvedl slovy: ,,Já s Petrem jsme kovaní venkovani z jedné obce a tahle písnička je o tom, že bychom neměli zapomínat, odkud jsme.“ Dále zahráli textově obsáhlejší skladbu Múzy, která Jirku Řehulku dovedla až do finále autorské porty v Ústí nad Labem….
Hezky se to čte, že jo? Tak přijďte do D-klubu v úterý 22. října v 19:00 hodin

 

 

Přihlášení Mobilní menu