Stará Blažková

Jirka Vojta se oženil

B. Můžete nám trochu představit svojí ženu? A jak jste se poznali?
V. Vzal jsem si Hanu Škrovovou. Pochází z Ostravy. Poznali jsme se, když studovala hereckou VOŠku (jako dřív já). Režisér Fréhar mě vzal jako hosta do jejich první školní inscenace. To už jsem byl rok v Příbrami a zkoušel s Fréharem zároveň Korunního svědka i jejich školní inscenaci Piknik. Hezké je, že jsme byli obsazeni do milenecké dvojice. Během studia herectví si sice Hanka splnila svůj dětský sen, ale zjistila, že to pro ni není. Dostudovala ještě speciální pedagogiku a dva a půl roku pracuje v Diagnostickém ústavu mládeže, jako vychovatelka a k tomu jako koučka osobního rozvoje.

B. Kde byla svatba a jak probíhala? Zúčastnili se i herečtí kolegové?
V. Svatba byla krásná. Moc jsme si ji užili. Probíhala na severomoravském venkově. Konkrétně obřad byl na zámku v Kuníně. Oslava potom v sále hospody obce Kamenka u Oder. Ten kraj je kouzelný lidmi. Jsou vstřícní a nápomocní a ceny za služby jsou diametrálně odlišné od Prahy, kde jsme chtěli mít svatbu původně (už v září). Pojali jsme ji tedy spíš rodinně. Celkem jsme měli kolem 70 hostů, z toho jen pár kamarádů. Mezi nimi Petr Florián, který byl zároveň fotografem. Také Lenka Vahalová, která je u nás v divadle hostující a Klára Hajdinová, ta hostovala ve hře Na skle malované. Ostatní přátelé o moc nepřijdou, protože plánujeme pražskou oslavu svatby, spojenou s mými třicetinami. Když to půjde, zahraje nám Los Trumberos.

B. Plánujete mimčo?
V. S miminkem je to tak, že se prostě povedlo dřív než svatba, tak jsme jí jen trochu popohnali. Hanička je ve 4. měsíci.

Tak to je dvojnásobná gratulace. Milí Vojtovi, hodně lásky!

 

Přihlášení Mobilní menu