Stará Blažková

Kavárna U Nulté hodiny pohladila

Kavárna U Nulté hodiny je nový pořad ředitele Petra Bednáře. Pane řediteli, proč zrovna U Nulté hodiny? „Když jsem chodil ještě na DAMU, hodně času jsme trávili v legendární kavárně Slávia. Tam pravidelně u stolku sedávaly dámy v rukavičkách a rozjímaly při čaji o životě v první republice. Tak trochu jako ve hře Obsluhoval jsem anglického krále. Vždycky jsem měl pocit, že se na chvíli zastavil čas. Doufám, že něco podobného zažijete s námi.“

A zažili jsme. Prvním hostem byla Kateřina Fixová. Je o ní známo, že je to žena řady profesí. V divadle je zaměstnána jako dramaturgyně. Ale všichni návštěvníci divadla ji znají jako skvělou herečku, návštěvníci D-klubu jako skvělou zpěvačku a inscenace, kterou naposledy režírovala Vše o ženách, byla diváky zvolena, jako nejoblíbenější. V rozhovoru prozradila, že těch profesí vystřídala daleko více.

Scéna kavárny U Nulté hodiny, byla na pódiu kavárny D-klub, opravdu hodně příjemná a Kateřina byla nejdříve představena na televizní obrazovce slovy Lukáše Typlta.

Kateřina je skvělá vypravěčka. Její povídání bylo humorné, vážné, ale i poučné. To myslím v tom dobrém slova smyslu. Kromě Petra Bednáře mohli v druhé polovině klást dotazy i diváci. 

A protože Kateřina je i výborná zpěvačka, nechyběly ani šansony, za klavírního doprovodu Zdeňka Dočekala. Všimla jsem si, jak se Anna Čiperová snažila prozpěvovat písničku Evy Olmerové Čekej tiše. Naštěstí potichu….

Účel a atmosféra této kavárny, kterou Petr Bednář plánoval, se beze zbytku naplnila. Pro mě i diváky byla pohlazením na duši.  

Další kavárna U Nulté hodiny bude v dubnu. Kdo bude hostem? To fakt zatím nevím. Říďa je tajemný, jako hrad v Karpatech.

Přihlášení Mobilní menu