Stará Blažková

Kdepak byli herci na dovolené?

Petr Florián
Začátek prázdnin jsem trávil v posteli s opakovanou angínou. Poté jsme vyrazili s pár kolegy z divadla, se kterými každoročně sjíždíme nějakou tu českou řeku, k moři. Půjčili jsme si auto a absolvovali týden v Chorvatsku. S touhle partou se člověk nikdy nenudí a kamkoli se s ní vydám, odvážím si krásné zážitky a úsměv na rtech.

První polovinu srpna jsem pak strávil na Mallorce. Mou velkou výhodou je, že tam žije moje známá, u které mohu po celou dobu pobytu bydlet. Člověk ušetří za bydlení a může si tak dovolenou u moře snáz dopřát. Jelikož bylo velmi horké léto, trávil jsem ho hlavně potápěním a plaváním. Jinak jsem stihl přečíst dvě knihy, přibrat pět kilo, začít zkoušet novou hru s divadlem Puls a odsvědčit a nafotit svatbu své mladší sestře. Doufám, že jsem si dostatečně odpočinul, nabral síly do další sezóny a zvládnu ji tentokrát zakončit bez nemoci.

Anna Fixová
Letošní léto bylo úžasný, ale já mám pocit, že si ho udělám krásný vždycky. Letos těch zážitků a vjemů bylo ale opravdu hodně. Začali jsme s mojí milovanou partičkou týdenním pobytem v Chorvatsku. Co Ti budu povídat, sousedi asi moc radost neměli, naštěstí jsme bydleli skoro na samotě v horách. Více materiálu jistě dodá kolega Florian. Léto jsem měla taky dost pracovní, se Studiem Dva, kde hraju ve dvou inscenacích, jsem odehrála zhruba 18 představení na Vyšehradě. No a na závěr prázdnin jsem si splnila sen a odjela s přítelem na Faerské ostrovy. Neskutečná příroda, hodně procházek, málo lidí-na ostrovech žije jenom 50000 obyvatel (kteří jsou teda extrémně milí) a 80000 ovcí, a jen hrstka turistů. A my. Opravdu pořádně jsem si vyčistila hlavu a nabilo mě to do nové sezóny.

 Helena Karochová
Já jsem nikde nebyla, jen v našem italském bistru. A také jsem hrála divadlo. Téměř se nefotím, takže není co poslat. Jedna fotka je z letního zájezdu s kolegyněmi Jeníkovou a Juklovou.  Na té druhé se náš pes chladí v jámě…no jo…bylo horko.

Ivana Krmíčková
Já miluju cestování a letos jsem si ho užila opravdu hodně… takže jen pár střípků…
Jižní Anglie a kraj Jane Austenové aneb nádherná architektura, řízení vlevo a naprosto nejluxusnější a nejkaloričtější dezert s názvem „Cream tea“= sladké briošky se smetanou a jahodovou marmeládou a k tomu dle libosti kafe nebo čaj. To si rozhodně musíte dát, až tam budete! Viděno: rodný dům Williama Shakespeara, Land’s End, Tintangel, Minack Theatre – přímo u oceánu – shlédli jsme produkci Višňového sadu, kde všechny postavy zahrálo pouze 6 herců!!!  A další a další…

 

Chorvatsko s partou, kterou nemusím představovat a očekávám, že někdo z nich už ti jistě poslal důkazy o naší společné dovolené.

Rakousko – oblast Tyrolska, konkrétně Achensee – když nebudete vědět, kam si zajet na dovolenou, tak tohle rozhodně zkuste, je tam vyžití pro každého! Miluju tu dynamiku přírody, kdy jsou vedle sebe jezera a nad nimi se tyčí majestátní hory. Letos jsem dostala i nové kolo, takže jsem ho v Rakousku pořádně protáhla, byla to nádhera!

 

Pak jsem byla taky hodně s rodinou, kterou si přes rok moc neužiju, takže Litoměřice a taky chata v Sebečicích u Zbiroha. A v půlce srpna ještě parádní výlet do Hamburku – autem a opět s kolama. Famózní Elbphilharmonie, doky, cyklostezky a má touha zlepšit si němčinu… mno, je to bída, mozek krní!!!  A taky jsem si na všech těch dovolených dopřávala množství gastronomických zážitků… tak jsem zvědavá, jestli se narvu do všech kostýmů…

Jan Konečný
Moje prázdniny… Toto nebyly ty největší kousky…

Martin Dusbaba
Prázdniny jsem odstartoval bez ženy, s dětmi na krku a připravil jim program veskrze český. Odjeli jsme na prodloužený víkend do Kempu Moře u rybníka Řeka, jenž se nachází nedaleko městečka Krucenburk, proslaveného mimo jiné životem Jana Zrzavého nebo též nedaleko Borové, rodiště Karla Havlíčka Borovského. V kempu mi bylo potěšením setkat se se svými bývalými spolužáky z gymnázia a dokonce i s třídní učitelkou, která v přilehlém městečku přebývá. Pobyt v kempu jsme si náležitě užili plaváním, pádlováním, opékáním a dalšími standartními letními radovánkami. O zábavu se nám mimo jiné staral můj dávný spolužák a kamarád Tomáš Dastlík, toho času člen hereckého souboru Divadla na Vinohradech.

 

Jakmile se vrátila moje žena z pracovního pobytu v Karlových Varech, sebrali jsme svých pět švestek a odjeli na pravidelnou návštěvu francouzské metropole. O tomto pobytu není bez zajímavosti říci, že nás Paříž přivítala bujarým veselím, protože jsme přijeli právě v den vítězství Francie na fotbalovém Mistrovství světa. Během týdne jsme navštívili část rodiny, přátele, několikero galerií a samozřejmě obchodů.

A nakonec nás v srpnu čekala nejvydatnější část dovolené, a to rodinná cesta do Arménie. Ve zkratce řečeno, doporučuji všem milým lidem, aby se vydali do této krásné země, která je nejen mystická, ale též zcela bezpečná. Cestovali jsme křížem krážem Arménií, aniž bychom většinou věděli, kde které noci složíme hlavu. Po čtrnáctidenním putování jsme se ve zdraví vrátili domů a nachystali děti na školní povinnosti. Srpen se přehoupl a je tu září!

Pavlína a Milan Schejbalovi
Letos jsme se vydali na Kypr. Už podruhé, protože tu zemi jsme si zamilovali. Po loňské výpravě na sever jsme letos prozkoumali velký kus jižní části. A ten zbytek na nás ještě – někdy v budoucnu čeká!

Mají tam dost krásných divadel, třeba pro Baladu pro banditu nebo Obsluhoval jsem anglického krále…jako stvořená. I pro „menší“ tituly by se našlo… Tak uvidíme, co na to obchodní oddělení.

 

Přihlášení Mobilní menu