Stará Blažková

Kdo má nohy na palubu – zvedáme kotvy!

Tak máme za sebou další tématický večer v Déčku. Vodní svět nabízel řadu variací, ale jednoznačně převažovali námořníci. I piráti se objevili…

Také plavci a vodáci…

Barmanky si zřejmě nemohly vybrat: takže piráti i námořníci!

Nad celým večerem měl dohled vládce všech moří Neptun, kterého doprovázely mořské víly.

Z původně pozvaných muzikantů – dua Pedál, se jich nečekaně sešlo šest.

Gymnázium pod Svatou Horou, jako už tradičně připravilo program, ze kterého jsem stačila vyfotit pouze rybáře, který nám dal řádné instrukce, jak si na lovu ryb počínat. Nebylo to o rybách, ale o lahváčích…

Taky se soutěžilo. V poznávání rumu. Soutěžím byly předloženy čtyři panáci s čísly a seznam rumů, který je ve skleničkách nalitý. Rumoví borci je měli rozpoznat. A nebylo vítěze! Všichni uhodli po dvou rumech. Cena pro vítěze se sice nepředala, ale všichni dostali za účast pivní salám.

Nechyběla tombola

Pak se konaly dvě dražby. Bylo to napínavé, protože se nevědělo, co se draží. Vyvolávací ceny 50 korun a návštěvníci přihazovali, aniž věděli na co. Obě dvě dražby vyhrál odvážný plavec, který na nich opravdu vydělal.  Vydražil celkem tři ryby a nebyli to žádní drobečci.
Na fotce Neptun předává první vydraženou rybu.

Až kolem 22 hodiny, kdy byla zábava v plném proudu, se do Déčka vřítil další pirát. Házel do sebe jednoho Morgana za druhým, řval na celý D-klub a začal otravovat lidi. To už barmanky uvažovaly, že zavolají policii. Ale nestihly to. Objevil se totiž další pirát a strhla se pořádná bitka!

Nakonec se ten otrava ocitl na zemi, druhý si  na něho okamžitě obkročmo sedl, že ho dorazí. Ale to už nevydržela barmanka Hanka, která s výkřikem: „Lokál si zničit nedáme“, nejprve rozbila o hlavu sedícího piráta flašku a pak pivní tác. Z láhve se rozlítly střepy na všechny strany a tác praskl. A byl klid!!!! No, bez ženských se to zkrátka neobejde.

Oceňovaly se i kostýmy. Samozřejmě, že ceny předával opět Neptun za asistence piráta. Výherci byli tři.

Myslím, že je zbytečné říkat kdo je kdo, ale kdyby náhodou… takže: Neptun – ředitel Petr Bednář, moderující pirát –  jeho zástupkyně Anna Čiperová, hospodští rváči, ale také herci a muzikanti  – Petr Beleš a Šimon Knápek.

A teď už jenom reportáž: Vodní svět

Přihlášení Mobilní menu