Stará Blažková

Kino promítá pro seniory

Vyjít z důchodu v dnešní době není opravdu snadné. To vám můžu potvrdit. A proto jsem ráda, že divadlo na nás seniory myslí. Veřejné generálky za 50 korun nebo předplatné za 250, to se dá celkem utáhnout a v divadle to už nějaký rok dobře funguje.

A od března se pro seniory rozjelo i kino. Začínalo se filmem Lída Baarová, kdy se kino zaplnilo. Teď v květnu na Teorii tygra přišlo asi 170 seniorů. Na co starší spoluobčané chodí a na co ne, jsem se zeptala vedoucího kina Martina Machaty: „Já bych řekl, že se to hodně odvíjí od propagace v televizi. Pokud běží na film reklama, tak je to v návštěvnosti znát.“

A co nás ještě čeká?

9. června
se bude promítat životopisný film „Já Olga Hepnarová„. Film je  příběhem mladé ženy, která v roce 1973 nasedla do nákladního auta a v centru Prahy zabila 8 lidí. Svůj čin považovala za akt pomsty společnosti, která jí podle ní celý život ubližovala.

21. června je pro seniory určen poslední díl básníků „Jak básníci čekají na zázrak„. Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Ale je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání.

Vstupenky jsou pro seniory samozřejmě za 50 korun.

Přihlášení Mobilní menu