Stará Blažková

Koho jste si zvolili?

Poslední inscenace před prázdninami se v divadle odehrála 13. června. Věřím, že diváci přišli nejen na Tanec na konci léta, ale i podpořit své oblíbence. Po dvou letech se opět vyhlašovaly výsledky divácké ankety.
Připraven je produkční tým – Adam, Katka a Veronika. Připraveny jsou i ceny – tentokrát vázy Swarovski. A moderátorská dvojice – ředitel Petr Bednář a jeho zástupkyně Anna Čiperová.

První kategorií bylo vyhlášení Nejoblíbenější herečky 2017-2018. A nebylo to žádné zlomové překvapení. Pro cenu si už po čtvrté přišla Anna Fixová. „Děkuji divadlu za krásné příležitosti, které dostávám a vám divákům, za vaše hlasy.“

Kategorie Nejoblíbenější herec se stala překvapením. Poprvé si pro toto ocenění došel Jiří Vojta. „Dnes večer se při představení budu asi trochu třást, ale že bych si každý rok potom říkal – to jsem opravdu nečekal (skvěle hlasově napodobil Karla Gotta)… to ne. Děkuji vedení divadla za krásné příležitosti a vám diváci děkuji, že chodíte do divadla a že nám ty hlasy všem dáváte.“

Nejoblíbenější inscenací se stala Dáma na kolejích. Režisér Lumír Olšovský ten večer bohužel hrál v divadle Palace, ale umístění Dámy ho opravdu potěšilo a divákům vzkazoval velké poděkování. Cenu přišla převzít Pavlína Schejbalová, která dělala dramaturgii této hry. „Chtěla bych poděkovat nejen za Dámu na kolejích, Maryšu, Baladu pro banditu – moc děkujeme, že jste s námi.“
Diváci mají rádi muzikály a komedie a proto mě velmi mile překvapilo, že na druhém místě skončila Maryša, a na třetím má oblíbená inscenace Obsluhoval jsem anglického krále.

Poslední kategorií je zvláštní ocenění pro mimodivadelní počin. Vítězství akce Divadlo patří dětem, se kvůli návštěvnosti dalo očekávat. Cenu přebrala Miroslava Kozelková z marketingového oddělení, které má dětské akce na starosti. „Každé takové ocenění je pro nás radostí a potěšením. Chtěla bych poděkovat všem zaměstnancům divadla a dobrovolníkům, kteří se na akci podílejí. A především sponzorům, bez kterých by Divadlo patří dětem nemohlo být. Díky moc za vaše hlasy.“

A pak už Anna pozvala na jeviště prezidenta Herecké asociace Ondřeje Kepku a jeho doprovod Valérii Zawadskou. Herecká asociace pravidelně do Příbrami jezdí a oceňuje toho, kdo získal nejvíce hlasů. Vítěz byl jasný. Anička Fixová dostala více než třetinu všech hlasů. Zástupci herecké asociace předali grafický list Jiřího Suchého. A ředitel přidal obálku. Jak poznamenala Anna Čiperová, moc tlustá nebyla. Ředitel vysvětlil, že je to základ na oslavu.

Ocenění předána a přicházejí na řadu diváci. Všechny anketní lístky jdou do slosování. Čiperka se začala shánět po nějakém připraveném „osudí“ s lístky. A pořád nic…. Už z jeviště vyzývala lidi v zákulisí, aby to napravili. Pořád nic. A pak se na jevišti objevil, zřejmě zedník, se stavebním kolečkem. Pobavilo to diváky i lidi na jevišti. Pak jen stručně prohodil: „Rychle to zpracujte, nebo to zatvrdne.“ Podle reakcí diváků, které si Čiperka o přestávce vyslechla, se opravdu diváci bavili a oceňovali kreativitu a smysl pro humor lidí ze zákulisí. (Prozradím to: nebyl to žádný zedník, ale technik Lukáš.)

Ve stavebním kolečku bylo 1 496 anketních lístků. Anketní lístky dostávali diváci od uvaděček u kontroly vstupenek. A to pouze před inscenacemi příbramského divadla. Takže abyste lístek získali, museli jste být fyzicky přítomni. A to od začátku února do začátku června. Je hodně překvapující, že v tuto dobu na naše představení přijeli diváci z Vimperku, Uherského Hradiště, Kouřimi, Českých Budějovic, Litomyšle, Opavy nebo Brna.
Tentokrát na výherce čekal prodloužený víkend pro dvě osoby v Krušných Horách. Poukaz věnovala Cestovní kancelář AŠA. Ředitel se pustil do losování a všichni byli zvědaví…. Bude už konečně výherce přítomen v hledišti?! Zatím se to ani jednou nepodařilo…. No a nepodařilo se to ani tentokrát. Výherkyně Daniela Plavcová si pro poukaz bude muset do divadla dojít.

Diváci v sále, ale ještě měli možnost získat vstupenky do divadla. Losovalo se z krabice, kde byly napsány řady a čísla sedadel. Pro vstupenky si došli tři diváci.

A to už byl opravdu konec. Na závěr ještě jedna fotka: pan ředitel se stavebním kolečkem! Pořádně si jí prohlédněte, tato situace je zcela výjimečná a nebude se opakovat!

 

https://youtu.be/IUAJa4YXWgs

 

 

Přihlášení Mobilní menu