Stará Blažková

Král, Bobík, Trautenberk i divadelní fintil

Dalším hostem v kavárně U nulté hodiny byl herec, režisér a scénárista Libor Jeník. Ten si pozval kamaráda, kytaristu Honzu Roušara.

Na televizní obrazovce byl Libor Jeník představen slovy Lukáše Typlta.
A pak už následovalo jeho skvělé antré – Koukněte na toho fintila, u krku žlutého motýla… S touto písní vstoupil Libor do D-klubu.

Věděli jste, že tento herec měl být původně učitelem? Jednu dobu dokonce studoval zároveň pedagogiku i herectví. Nakonec herectví zvítězilo, i když on sám říká, že v každém učiteli musí být i kus herce. Po škole dostal nabídku na dvě angažmá – do Příbrami a do Mostu.

Příbram samozřejmě zvítězila. Byl zde v angažmá šest let. A pak se vydal na „volnou nohu“. Dnes se převážně věnuje tvorbě pro děti. V pohádkách nejen hraje, režíruje, ale je i jejich autorem a zároveň k nim složil i hudbu. Dětský divák ho z příbramského divadla bude znát. A dospělý divák určitě – od roku 2002 hraje ve hře  Hrdý Budžes.

Kavárník Petr Bednář společně s Liborem zavzpomínal na některá divadla a lidi v nich. O veselé historky nebyla nouze. A protože Libor v sobě herce nezapře, tak je rovnou odehrával.

Velmi příjemný večer ukončilo společné hudební vystoupení.

Další kavárnu U Nulté hodiny chystá Petr Bednář v červnu.

 

Přihlášení Mobilní menu