Stará Blažková

Los Trumberos se vám omlouvá

Herecký band Los Trumberos zcela zaplnil Déčko. Já vím, kapacita není veliká, ale tyhle herecké koncerty bývají vyprodány takovým fofrem, že se ani nestačím ohlédnout.

Tentokrát to byl hvězdný večer – téma koncertu byly hvězdy. A tak jsem zjistila, že naše holky a kluci jsou prostě zlatí! Teda taky stříbrní…

Velmi sexy a celá stříbrná byla moderátorka večera Ivanka Krmíčková. Moc jí to seklo.

Písniček o hvězdách a vůbec vesmírných těles bylo hodně – Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Nad Prahou tančily hvězdičky, Slunce, Hvězdičko blýskavá, Blue moon, Hvězda na vrbě….
A byla sóla, duety, tria, kvartety, sbory…

Nutnost zpívat, jsem měla u písničky Loudá se půlměsíc… škoda, že to neumím. Když říkám neumím, tak myslím, že nemůžu zpívat ani potichu v davu diváků. Kometu  od Jarka Nohavici zpívali všichni (kromě mě). Překvapil i Jirka Vojta, který se zvedl od bubnů a šel zpívat. A poprvé s Los Trumberos zpívala Helena Karochová.
Byl i taneček. Petr Florián šel galantně požádat o tanec garderobiérku Jindřišku.

Tentokrát chyběla významná členka Los Trumberos saxofonistka Lenka Vahalová. A tak si Ivanka řekla, že ji alespoň částečně nahradí… Takže si vzala…takovou… nevím, jak se to jmenuje… (už jsem zjistila, že kazoo). A zvládla to výborně. A překvapivý nástroj měl i pianista Zdeněk Dočekal.

Při každém koncertu je diváky očekáván duet Kateřiny Fixové a Petra Floriána. Tato nesourodá dvojice si pokaždé vybere nějakou „pecku“. Už samotná volba písničky vyvolává smích. A opět nezklamali – „To se nikdo nedoví“. Katky otázka: … kde si včera byl a s kým… A Petrova odpověď: … ptej se hvězdy nad hlavou, já mám paměť děravou… No, uznejte sami!

A závěrečná píseň – Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko…

A muselo vylosovat téma příštího koncertu. Tato témata se losují z návrhů diváků. Losovala Helena Karochová. Vidíte to napětí Ivany a Petra? Tématem jarního koncertu bude – cestování. A to na svoji hvězdičku napsala bývalá zaměstnankyně divadla Edita. Získává zdarma dvě vstupenky na příští koncert.

A to už je závěr…
Tématem koncertu byly sice hvězdy, ale já bych ho pojmenovala – omluva. Myslím, že to začal Lukáš Typlt: „Já se chci omluvit. Minule jsem říkal, že se písničky naučím. A vidíte jdu s papírem.“
Anička Fixová: „Chtěla bych se vám omluvit. Také jdu s papírem. A ještě se chci omluvit…. umíte někdo francouzsky? Pokud ano, tak prosím raději odejděte.“Omluvy se šířily jak lavina. Omlouval se úplně každý. Jedinou výjimkou byl Jaroušek Someš: „Všichni se tu omlouvají a já jsem na nic nepřišel. Jdu bez papíru. Tak se asi omlouvat nebudu.“

A ještě jsem chtěla dodatečně popřát Zdeňkovi Dočekalovi, který ten den slavil narozeniny. A slavil je vlastně prací! I když… Kdoví jak to v tom Déčku pokračovalo.

 

Přihlášení Mobilní menu