Stará Blažková

Loupežník Nikola řádil v Hluboši

Jak už jsem několikrát psala, pro Baladu pro banditu, mám slabost. A vysloveně se mi líbí na venkovních scénách. V loni se hrála na hradě (Loket), tuto sobotu na zámku (Hluboš).  Moc se mi líbila aktivita obce, v čele se starostou Jiřím Čajanem. I přesto, že na hlubošském zámku, ani na louce před zámkem, nejsou ty správné divadelní podmínky, pořadatelé se snažili. Alespoň mi to potvrdila Hana Kratochvílová z obchodního oddělení: „Pořadatelé zajistili vše, co bylo potřeba – světlo tam, kde nebylo, tekoucí vodu, která na zámku nemá své místo, ale z přivezené cisterny teče, dokonce i obvaz pro herečku.

Zabrat dostali naši technici. Přípravy probíhaly už od 12 hodin. „Technické problémy nebyly žádné, vše hrálo a svítilo tak, jak má. Naši kluci jsou prostě borci“, chválí Hana Kratochvílová.

Zkouška byla prý hodně veselá. Vzpomínat si na texty po čtyřech měsících nebyla sranda. Výkřik – „Pane Bože!“  přišel místo „Pochválen buď Ježíš Kristus“. Do písně „Řekněte mamce pro Krista, ať košiličku nechystá…“ se Nikola při zkoušce dokonale vžil. Doplnil jí romantickou chůzí ze zámeckých schodů. No, romantickou chůzí není ten správný výraz… Prostě to vypadalo, že si louku spletl s baletní scénou Národního divadla. Eržika se při zkoušce zřítila ze stoje, rovnou do lehu. Po prodělané nemoci zad a následných kapačkách, jí „trošku“ vypnula noha.

Takže to vypadá, že atmosféra mezi herci byla prima: „Nálada byla skvělá. Většina herců se viděla poprvé po prázdninách, takže si navzájem přáli hezkou sezónu.“
Hanko, jak bys to představení zhodnotila? „Představení hodnotím na jedničku s hvězdičkou. Všechno z mého pohledu klaplo, spokojenost na všech stranách. Dokonce žádný přeřek, ani sebemenší chybička nepřišla (a když ano, tak jsem to nepoznala).
Akorát ti komáři, ti nám dali zabrat.“

Fotky z představení jsem si vypůjčila od našeho diváka Jirky.

Po hradu a zámku už chybí jenom ten les! Doufám, že Lesní divadlo v Podlesí příští rok vyjde!

A ještě se můžete podívat na reportáž: Balada v Hluboši

Přihlášení Mobilní menu