Stará Blažková

Máte rádi zvířata?

Divadlo připravilo úplně novou akci pro děti s názvem Máme rádi zvířata. Nebude se jednat o domácí mazlíčky, ale o zvířata, která žijí volně v přírodě. A proto divadlo potřebovalo pomoc od příbramských myslivců, rybářů a včelařů.

Hlavní dění bude probíhat v Estrádním sále, kde se děti zábavnou formou dozví o myslivecké zoologii, lovectví, péči o zvěř a myslivecké zvyky a tradice. Děti budou moct také prokázat své znalosti v soutěžích o poznávání přírody a zvěře. Já teda nejsem moc pro zbraně, ale kluci asi přivítají střílení na laserové střelnici. A všichni určitě přivítají psy – od jezevčíka po ohaře. Samozřejmě budou živí! Po celý den nás budou provázet trubači s mysliveckým desaterem loveckých signálů a hlaholů. Prý se tomu říká Dykovo desatero. To vše bude doprovázeno promítáním filmů o výcviku psů, ale i dokumenty mapující historii myslivectví.

V Etráďáku se podíváme i do života včel. A to doslova – ve skleněném úle. Děti si mohou vyzkoušet svou šikovnost při různém tvořeníčku, jako je například výroba svíček ze včelího vosku.

V přednáškovém sále bude vodní království, i s poznatky života pod hladinou a kolem ní. I tady se bude soutěžit.

A pokud už budete z toho mumraje unavení, odpočinek naleznete při filmu Legenda o sovích strážcích. Promítat se nebude v kině, ale na Malé scéně. Film půjde dokonce 4x.

Každá akce pro děti má své „maskoty“ – Divadlo patří dětem – klauny, Vánoce v divadle – sněhulák a andělé, atd. V sobotu se potkáte s medvědem, liškou, veverkou, žábou i včely tam budou bzučet.

A řada akcí bude i před kulturákem. Soutěže, lukostřelba, střelba ze vzduchovky, živé ryby nebo sokolníci s dravci a sovami.

Kde: Divadlo A. Dvořáka Příbram
Kdy: sobota 12. října
Od kdy do kdy: 10:00 – 17:00 hod.

Divadelníci měli velké obavy z počasí, ale předpověď je za zatím více než dobrá. Tak přijďte.

 

 

Přihlášení Mobilní menu