Stará Blažková

Místo Daniely – Eliška

Už zítra bude premiéra inscenace Archiv jazyků. Herci mají za sebou dlouhé týdny zkoušení.  Na svou roli laboratorní asistentky Emmy se pilně připravovala i Daniela Šišková.

Za tu dobu, co chodím do divadla (i do zákulisí), jsem si zvykla, že divadlo je živý organismus, který si žije svým životem a občas připraví pěkná překvápka. A právě to se stalo. Daniela si týden před premiérou zlomila nohu!!!

Ze dne na den nastoupila Eliška Nejedlá. V příbramském divadle není úplný nováček, hrála ve Višňovém sadu. Elišku jsem zastihla v maskérně před veřejnou generálkou.
A protože je maskérna malá a herci se zrovna líčili, fotila jsem Elišku v zrcadle…

Kolik jste absolvovala zkoušek?
Na první jsem přišla v sobotu, takže tři.

Jaké to je nastoupit po do rozjetého vlaku, pár dní před premiérou?
Pro mě je to momentálně adrenalin. Může se stát, že se premiéra neodehraje tak, jak se celých šest týdnů zkoušek předpokládalo, že se odehraje. Beru to jako velkou zodpovědnost. Snad to dopadne…

Vedle sedící Ivana Krmíčková vstoupila do rozhovoru: Zvládá to skvěle, je výborná! Eliška s úsměvem a trochu s uzarděním poděkovala.

Dnes je veřejná generálka. Poprvé budete hrát před diváky. Máte trému?
Nemám. Je to všechno tak rychlé, že jsem si to ještě nestačila uvědomit. Ona se asi dostaví, ale doufám, že v přiměřené míře.

Tak Eliško, zlomte vaz!!!
A milá Danielo, ať se Vám zlomenina dobře hojí, ať jste brzy mezi námi.

 

Přihlášení Mobilní menu