Stará Blažková

Můj romantický příběh není romantický

Za pár dní začíná máj, lásky čas… A to je důvod proč si dát trochu romantiky. Takhle jsem si to vysvětlila, když se na programu divadla objevila chystaná premiéra inscenace „Můj romantický příběh“. No jo, ale on je prý ten název trochu zavádějící. Žádná velká romantika, spíš cynický a skeptický pohled na to, jak mohou vypadat vztahy mezi dnešními třicátníky. Je to taková sonda do vztahu Toma a Amy, která jasně ukazuje, že nejsou schopni se navzájem propojit. Každý je schován ve své ulitě. Otevřít se tomu druhému je těžké.  Zaměstnání, občas nějaký večírek a vztah se najednou zúží pouze na sex. Do toho se ještě mísí vzpomínky na přecházející vztahy.
Celý příběh nám vypráví Tom i Amy. Každý ze svého pohledu. Takže uvidíme nejen jak jednají, ale odhalí nám i své pocity, myšlenky…

Pokud máte dojem, že tato inscenace nebyla v dramaturgickém plánu a v předplatném, tak máte pravdu. Zařadila se později. I v jiných divadlech se stává, že si herci udělají hru. A to je přesně tento případ. V hlavních rolích uvidíte Ivanu Krmíčkovou a Petra Floriána.

Dále pak Elišku Dohnalovou, Moniku Timkovou a hostujícího Josefa Lásku.

A režíruje ji Filip Müller!!! Také vás zajímá, jak hustá je atmosféra na zkouškách, jestli herci už rejžu (svého kolegu) nepřetrhli? Pokusím se to co nejdříve zjistit.

 

Přihlášení Mobilní menu