Stará Blažková

Nasadit brýle a jdeme na film

Příbramské kino už promítá. A jede jeden film za druhým.

Ale řeknu vám, bylo to drama. Rekonstrukce šla jako po drátkách. A vypadalo to, že se opravdu otevře s předstihem – v neděli 11. prosince. Několik dní před dokončením úprav a začátkem úklidu, prasklo potrubí. V podlaze. Když jsem se tam šla podívat, nevypadaly prostory, jako před dokončením, ale opět jako staveniště.

Nakonec padlo rozhodnutí – 11. prosince se otevře. Staveniště se schová za „improvizovanou“ stěnu a do sálu se bude chodit pouze pravou stranou. A vyšlo to. Teda, poprvé se promítalo už na akci Vánoce v divadle. Byl to vlastně takový zkušební provoz a pro děti skvělé překvapení.

V kině, kromě nových promítacích technologií a plátna, jsou všude nové podlahové krytiny, sedadla, je vymalováno. Nad šatnami se místo děsných zářivek, opět objevily lustry a ve foyer přibyly stolky.

Na 3D promítání musíte mít speciální brýle. Jsou jednorázové, ale vzhledem k tomu, že už obroučky dávno nejsou papírové, ale umělohmotné, myslím, že se budou dát použít i víckrát. Stojí 22 korun. Já jsem měla strach, že pokud nebudu mít dioptrické brýle, tak neuvidím. Strach byl zbytečný.

A občerstvení? Tři druhy popcornu- sladký, slaný a sýrový. A plánuje se ještě se šunkou a pizza popcorn. Dále nachos s rajčatovou nebo sýrovou salsou. A brzy přibude ještě chilli salsa a barbecue. Nově se tu také vaří presso a kapučíno. A pro děti řada nových sladkostí.

Tak se přijďte podívat. Promítá se ve 2D i 3D.

Přihlášení Mobilní menu