Stará Blažková

Nevěsta byla stydlivá, ale milá a hodná

Nikolaj Vasiljevič Gogol a jeho Ženitba… Jak to vidí ještě neplnoletý divák? Tak si přečtěte hodnocení našich stálých recenzentů:

Hra Ženitba se mi ze začátku moc nelíbila a ani jsem nechápala pointu. Po polovině představení už jsem děj pochopila. Nejvíce se mi líbily kostýmy herců a kulisy. Také mi připadala vtipná jména nápadníků. Konec představení mi přišel trochu nedokončený a myslela jsem, že hra bude ještě pokračovat.
Anna Fišerová

Hned od začátku vystoupení se mi zamlouvala postava dohazovačky, která sice nebyla na pódiu neustále, ale měla ve hře velmi významné postavení. Jako další se mi líbila postava nevěsty, působila velmi nevinně a to se mi líbilo. Byla sice stydlivá, ale i tak byla moc milá a laskavá. Bylo mi velmi líto, jak to s touhle postavou nakonec dopadlo. Potom, co představení skončilo, jsem byla strašně zklamaná, jelikož vše bylo tak napínavé a skončilo v tom nejlepším. Konec byl tedy „otevřený“ a to mne velmi zklamalo. Myslím, že by si tato hra zasloužila pokračovaní. Celkově bych představení zhodnotila jako povedené.
Hana Fajtlová

Divadelní představení se mi velice líbilo. Herci svoje role zahráli výborně. V některých pasážích bylo velice vtipné. Jediné, co bych vytknul, bylo, jak někdy začala hrát hudba až příliš nahlas.
Milan Kuba

Divadelní představení bylo dobré. Kostýmy občas neseděly do časového období, ale i přesto vypadaly dobře. Výkony herců byly skvělé, a proto tuto divadelní hru doporučuji.
Ondřej Kutil

Na scéně se rozehrává chytrá hra o blbosti. Ve hře mě zaujaly výkony herců. Svých rolí se ujali znamenitě, s úžasnou dávkou vtipu. Chvílemi jsem nevěděla, jestli se mám smát, nebo brečet.  Moc se mi líbila scéna, která mě opravdu překvapila a dlouho jsem přemýšlela nad tím, jak byla vyrobená a nainstalovaná. Je to kumšt. V neposlední řadě musím ocenit práci kostymérky  –  některé herce bych bez nápovědy v programu, který jsem držela v ruce, vůbec nepoznala. Byl to pro mě příjemně strávený čas a jsem ráda, že jsem tuto světovou divadelní klasiku mohla vidět.
Julie Knoblochová

Výkon herců byl skvělý – u každé postavy dokázali vyjádřit její či jeho osobnost a podtrhnout stránky a vlastnosti důležité pro postup ve vypravování. A to ani nezmiňuji prvotřídně rozvrhnuté kulisy.
Tereza Jánová

Tato hra mě neoslovila tolik, jako jiné, které jsem doposud viděla, ale určitě jsem se nenudila. Z celého představení mě nejvíce zaujaly hudební scénky, které hru rozveselily. Nejvíce jsem si oblíbila služku Duňašu a Kočkareva, protože jejich scénky, ať už společné nebo samostatné, byly vždy zábavné. Naopak jsem si neoblíbila pana Nenažraného a Žvanikina. Nenažranému šlo jen o jmění a Žvanikin mi byl nepříjemný už od pohledu, otravný, neodbytný a ukecaný člověk. Nejlepší herecký výkon podala podle mě Anna Fixová (Duňaša), která musela na představení kromě naučení textu a scének navíc ovládat ruský jazyk a umět hrát na housle.
Šárka Kuklová

Je to dobré představení s výbornými hereckými výkony. Příběh pro mě nebyl moc zábavný, ale i tak to byla dobrá podívaná.
Marek Melka

Představení mě pobavilo. Bylo příjemné vidět spoustu známých herců, kteří svou roli zahráli na jedničku.
Natálie Mrvíková

Líbily se mi vtipné a neobvyklé dialogy, časté příchody a odchody herců postranními dveřmi „pro diváky“. Mile mě překvapila „moderní“ hudba, na kterou na začátku služka Duňaša a Kočkarev tancovali. Celé představení hezky ozvláštnila. Překvapil mě konec hry, protože jsem očekávala, že si Agáta na konci některého z nápadníků vezme za manžela (předpokládala jsem, že Podkolatova, protože o něm bylo ve hře ze všech nápadníků nejvíce).  Roli obchodníka Starikova jsem nepochopila a přišla mi zbytečná, protože kromě posledních několika minut (kdy řekl: „Shořel mi dům.“) nic neřekl a ani se nijak neprojevoval. Konec hry od okamžiku, kdy všichni strnou z toho, že Podkolatov vyskočil z okna a utekl před svatbou, mi přišel useknutý, jako by byla z předlohy vynechána nějaká důležitá část a příběh byl „násilně“ napojen, protože se nevešel do limitu. Čekala jsem, že si Podkolatov útěk rozmyslí a pro Agátu se vrátí, protože to vypadalo, že ji má opravdu rád. Ale jako celkové zhodnocení musím říct, že se mi hra líbila a určitě se bude lidem líbit.
Simona Váchová

 

Přihlášení Mobilní menu