Stará Blažková

O mužích vědí vše

Hru „Vše o ženách“ už většina Příbramáků, chodících do divadla, zná. Soudím podle toho, jak bývá toto představení vyprodané. Návštěvníci Déčka, ale měli bonus, ve formě scénického čtení „Vše o mužích“. Nehráli to žádní chlapi, ale obsazení bylo úplně stejné jako u „žen“ – Helena Karochová, Ivana Krmíčková, Monika Timková a pod režijním vedením Katky Fixové. I jednotlivé příběhy byly rozděleny stejnou hudbou.

Holky se nesnažily maskovat za muže, ani skrývat své „přednosti“, prostě si jenom převlékly sako nebo vzaly klobouk, aby se rozlišily jednotlivé příběhy.

A musím přiznat, že jsem jim to sežrala. V posilovně jsem viděla pořádně namachrovaného mača,  a žádnou Krmíčkovou ve svých vlasech bez paruky a líčení.
Bavila jsem se. A nejen já. Výbuchy smíchu zaznívaly Déčkem. Smích býval přerušen i úplným tichem. Třeba příběh o otci a dvou synech vyvolával spíše dojetí. Diváci odměňovali chlapy na pódiu potleskem po každém příběhu. Jó a v publiku byli také muži – sedm statečných.

Protože inscenaci „Vše o ženách“ jsem viděla už několikrát, tak vím, jak důležitý je úkol garderobiérek. Ty po celou hru stojí v obou portálech a pomáhají herečkám nejen s rychlými převleky, ale výběrem kostýmů vlastně „napovídají“ do jakého příběhu se vrací. V Déčku se herečky převlékaly samy a přímo na pódiu! Zpočátku měly kostýmy pěkně připravené na židlích a první převlek proběhl v rekordním čase. Až jsem se začala v duchu ptát – na co ty garderobiérky divadlo vlastně potřebuje? Během dalších minut mi bylo jasné, že – potřebuje. U židlí začaly v chaosu lítat košile, saka, klobouky. Ke konci byly rozházené na zemi už i listy scénáře a prachy majitele striptýzového baru.

Ale stejně to báječně zvládly. Díky za rozesmátý večer!

Se členy příbramského hereckého souboru se v D-klubu uvidíme za pár dní – 8. června zde vystoupí herecký band Los Trumberos.

Přihlášení Mobilní menu