Stará Blažková

Obsluhoval jsem anglického krále I.

Obsluhoval jsem anglického krále Bohumila Hrabala se už pilně zkouší. A vážení, bude to mazec!!! Hezky dlouho jsem seděla nad obsazením a počítala role. Přiznávám, vždycky jsem se dostala do určité fáze a začínala znovu. Možná jsem se o něco spletla, ale o moc to nebude – na jevišti se objeví 94 postav!!! Jo, jo, čtete správně. A v překvápku pokračuju – těchto 94 postav zahraje 19 herců!!!  No, vždyť jsem říkala – mazec!

A takto probíhala první čtená zkouška:

Pavel a Pavel mají nejen stejná jména, ale i stejnou roli. Oba jsou Jan Dítě, pouze v jiném věku. A úplně nejmladší Dítě je Viktor Kuzmík (první foto nahoře).

A ještě jednoho herce chci představit. Připadá vám, že ho znáte, akorát nevíte odkud? Tak já vám napovím. Potkáváte ho, když si jdete do obchodního oddělení koupit vstupenky. Jaroslav Krejčí je totiž v divadle vrátný. Ale herectví mu není cizí, úspěšně hraje s obecnickými ochotníky. Tak teď si poprvé vyzkouší profesionální jeviště.

Dost dobře si neumím představit, v jakém shonu jsou teď například švadleny, a jak takové množství postav budou stíhat maskérky? Zajdu se zeptat. O této hře určitě nepíšu naposledy.

 

Přihlášení Mobilní menu