Stará Blažková

Obsluhoval jsem anglického krále VI

Dnes se naposledy vracím k inscenaci Obsluhoval jsem anglického krále. Psala jsem o ní víc, než o jiných hrách. A bylo o čem. 94 rolí v podání 19 herců, znamenalo velký zápřah nejen pro herce, ale i pro všechny lidi v zákulisí.
A výsledek stál  za to. Byla jsem na první premiéře a vlastně nevím, co mám napsat… skvělé výkony herců, hudba dotvářející atmosféru… a navíc autentická slova Bohumila Hrabala… To vše vyvolalo zaujetí dějem a závěrečné dojetí. Odcházela jsem z hlediště a NĚCO uvnitř jsem si odnášela. A bylo to tam usazeno hezky dlouho.

Tato hra zaznamenala ještě jedno prvenství – měla sponzora. Ano, dosud se nenašla žádná firma, která by měla zájem sponzorovat nějakou inscenaci. Firma SENO spol. s.r.o se sídlem v Praze je na českém trhu od založení v roce 1993. A nyní ji zaujalo příbramské divadlo. Doufám, že je to první vlaštovka z budoucího hejna. Děkujeme.

Po závěrečném bouřlivém potlesku se všichni sešli na jevišti. A špunty od šampáňa lítaly až k posledním řadám v hledišti. Na všech byla znát únava, úleva a řekla bych i pocit uspokojení.

Pokud jste hru Obsluhoval jsem anglického krále ještě neviděli, tak si jí nenechte ujít. Doporučuji!
A vlastně, napište mi váš názor. Třeba je odlišný než můj…

Přihlášení Mobilní menu