Stará Blažková

Pepina ohlodala partyzána

V září 2016 proběhla oprašovací zkouška Hrdého Budžese. Ta se dělá, když se hra delší dobu nehraje a musí se znovu „oprášit“. Po prázdninách se oprašují skoro všechny hry. Prosím vás, neberte to tak, že v roce 2016 byla oprašovačka naposled! Ale tehdy bylo na zkoušce Hrdého Budžese o jednoho víc. Teda nejednalo se o herce, ale o psa. A majitelkou je Bára. Rasu si samozřejmě nepamatuji, ale je to nějaký psí „Von“, i když šlechtické jméno nemá. Jmenuje se Pepina. „Ta má lepší rodokmen než já“, směje se Bára.

Pepina byla tehdy ještě štěně a řekla bych, že hyperaktivní. Rozhodně neseděla poslušně u nohy, ale stihla proběhnout celým divadlem. Stačily otevřené dveře. U kulisáků na dílně, na jevišti, u inspicientek… A protože správný pes ví, co je v divadle, kromě jeviště důležité, objevila se i v D-klubu (mřížema takové štěně snadno projde). Oběhla všechny obsazené stoly, zamířila za bar a pak rovnou do kuchyně. No a Bára taky běhala. Ze všech prostor se ozývalo volání: „Pepino!“ Muselo to být náročné. Teda pro Báru…

Na konci roku 2018, byla Pepina opět v divadle. Vyrostla a zklidnila se. Už neběhala po celém divadle, ale kromě šatny Báry, ji zajímalo především jeviště. A hlavně rekvizity.

Pepino, to nemůžeš! Já vím, že máš ráda dřevo, ale budu ti házet klacíky doma na zahradě.

Pepino, pusť to! To je partyzán!!!

Moment kluci! Já ji uklidním a už jdu zpívat…

Báro, já se Ti divím. Dnes je takových pochoutek i kostí pro psy….
Každopádně se těším na letošní oprašovačku. Doufám, že bude s Pepinou!

Přihlášení Mobilní menu