Stará Blažková

Perličky domácí kulturní

V jedné ze svých zpráv jsem vás požádala, zda byste nevyfotili umístění vámi zakoupených divadelních sedaček. Navíc jsem vás vyzvala, že byste je mohli nějak vtipně naaranžovat. 
To vtipné aranžování vás asi odradilo, protože fotek přišlo opravdu málo.

Ale stejně máme vítěze. Ivana nastavila laťku hodně vysoko.

Pro vysvětlení otiskuji celý dopis, který jsem od Ivany dostala.

Dobrý den, milá Fany,
odpovídám na Vaši veselou výzvu.
Máme malý dětský pokojík. Protože na zdech visí zarámované divadelní plakáty, na skříňkách jsou vystaveny divadelní kalendáře a divadelní placky a v šuplících jsou pečlivě uloženy divadelní programy a vstupenky, jde jednoduše uhodnout, že v pokoji bydlí velká fanynka příbramského divadla. V létě nám do sbírky přibyly dvě divadelní sedačky, z pokoje se tím stalo divadelní muzeum.
Druhá obyvatelka pokojíku je vášnivou ornitoložkou. Pozná hodně druhů ptáčků, venku chová pět slepiček a v pokojíku malé perličky.
Posílám fotografie z flétnového koncertu, kterého se zúčastnila perliččí omladina.
Kulturní výchova mládeže je důležitá :-).
Fany, mějte se hezky a všechny v divadle moc pozdravujte. I když svoje sedačky máme doma, moc se těšíme na ty petrolejové….

O perličkách jsem si přečetla ve Wikipedii: Po potravě často pátrá pomocí svých silných končetin, kterými rozhrabává půdu, podobně jako kur domácí. Hnízdo v podobě dobře skrytého dolíku buduje na zemi. (No, to jsem zvědavá na ten pokojíček.)
Na rozdíl od slepic či krůt si perličky zachovaly mnoho původních vlastností, kvůli nimž je nelze chovat ve velkém. Známá je jejich toulavost. Perličky rády opouštějí místo, kde jsou chovány, navštěvují okolní pozemky a vejce kladou do různých úkrytů (zanáší).
To asi nehrozí, protože Vinšovi zřejmě vyšlechtili nový druh: perličky domácí kulturní! Navíc s hudebním sluchem!

Taky jste se pobavili tak jako já? No, uznejte, že Ivana si cenu zaslouží! Myslím, že se lidem z divadla podaří dát dohromady hezký balíček. Ivano, co nejdříve Vám napíšu, abychom se domluvily na předání ceny a samozřejmě blahopřejeme. 

A já jenom připomínám, že stále ještě běží jedna soutěž. Otázka zněla: Kolik metrů látky spotřebovaly švadleny na tento plášť? Své tipy už pilně píšete, ale stále ještě čekám na další. Čas máte do soboty 31. října.

 

Přihlášení Mobilní menu